Subscriu-te
,

‘Le Grand Macabre’, Premi de la Crítica 2011-12 d’Amics del Liceu a la millor representació

“Le Grand Macabre”. © Bernd Uhlig/La Monnaie

Fa uns dies l’Associació Amics del Liceu va atorgar els Premis de la Crítica de la temporada operística 2011-12 a Catalunya, ja en la seva 20a edició. Així, el premi a la millor representació de la temporada va ser per a Le Grand Macabre de György Ligeti, del Gran Teatre del Liceu, muntatge que també va rebre el premi al millor director d’escena: Àlex Ollé i Valentina Carrasco, i el premi a la millor direcció musical: Michael Boder.

El premi al millor cantant masculí va ser per al tenor Roberto Alagna, per Adriana Lecouvreur del Gran Teatre del Liceu, i el premi a la millor cantant femenina fou atorgat a la soprano Sondra Radvanovsky, per Aida del Gran Teatre del Liceu. El contratenor Jonas Kaufmann va obtenir el premi al millor cantant en recital o en concert, al Festival de Peralada, mentre que el premi al cantant revelació va ser per a la soprano Angela Meade, per Il trovatore també al Festival de Peralada. L’error més notable de la temporada va ser per a la decisió de presentar en forma de concert i fragmentat el Faust de Charles Gounod de la inauguració de la temporada al Liceu; i la menció especial del jurat va ser per al baríton a Joan Pons, per la seva trajectòria.

El jurat va ser format pels periodistes especialitzats i crítics musicals Marcel Cervelló, d’«Ópera Actual»; Xavier Cester, d’«El Punt-Avui» i «Opera»; Mercedes Conde, de la «Revista Musical Catalana»; César López, d’«El Periódico»; Pablo Meléndez-Haddad, d’«ABC»; Javier Pérez Senz, de l’«Ara», «Scherzo», «Time Out» i «Radio Clásica»; Agustí Fancelli i Xavier Pujol, d’«El País»; Jaume Radigales, de «Catalunya Música»; Fernando Sans Rivière, de «La Razón», i Albert Vilardell d’«El Mundo».

L’associació Amics del Liceu nasqué fa 25 anys, l’any 1987, amb la voluntat de donar suport a l’activitat del Gran Teatre del Liceu i ser una plataforma de divulgació de l’òpera i la música en general. Les seves activitats comprenen, entre d’altres, la realització de conferències, diàlegs amb els artistes, viatges culturals, projeccions i recitals, l’edició anual del llibre Temporada d’òpera, i la concessió dels Premis de la Crítica de la temporada operística catalana. Actualment és presidida per Julio Molinario. Per a més informació: www.amicsliceu.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

.@vespresdarnadi va interpretar Händel a la temporada de Música Antiga de @auditoribcn. "Un triomf interpretatiu en què va destacar la capacitat de Dani Espasa per cohesionar veus i grups instrumentals", diu Lluís Trullén a la crítica. Llegeix-la al web!
http://www.revistamusical.cat/critica/emotiva-recreacio-de-la-resurrezione-de-handel-a-lauditori/

El @palaumusicacat i el @santpaubcn presenten una programació conjunta d'activitats amb motiu de dos aniversaris. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-i-el-recinte-modernista-de-sant-pau-celebren-laniversari-de-la-declaracio-com-a-patrimoni-mundial-per-la-unesco/

Antoni Ros Marbà serà el compositor de la revisió contemporània del Cant de la Sibil·la encarregada, un any més, pel @CorCatedralBcn. L'estrena tindrà lloc la nit de Nadal a la @catedralbcn, després de l'ofici de lectures del dia de Nadal (23'30 h).

El @teatreprincipal de Palma acull divendres 25 i diumenge 27 l'estrena de l'òpera 'L'arxiduc' d'Antoni Parera Fons, amb @DavidAlegret, Joan Martín Royo, María José Montiel i @OrqSimfIB, entre d'altres.

2

Segueix-nos a Twitter