Subscriu-te

M. Dolors Bonal i de Falgàs rep el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia

M. Dolors Bonal i de Falgàs ha dedicat tota la vida professional a la pedagogia musical  amb una visió de renovació i amb un marcat accent social. © Albert Alemany
M. Dolors Bonal i de Falgàs ha dedicat tota la vida professional a la pedagogia musical
amb una visió de renovació i amb un marcat accent social. © Albert Alemany

La setmana passada, la pedagoga M. Dolors Bonal i de Falgàs va rebre el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical que atorga la Fundació L’Atlàntida i l’Ajuntament de Vic, en un acte que va tenir lloc dissabte 6 de juny al teatre L’Atlàntida d’aquesta ciutat. Amb aquest premi, l’Ajuntament de Vic i la Fundació L’Atlàntida, titular de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, volen reconèixer de forma biennal aquelles personalitats del sector musical que han dedicat la seva vida professional prioritàriament a la pedagogia musical i que hagin contribuït a fer avançar l’ensenyament musical al nostre país des de qualsevol dels seus àmbits.

El jurat del premi va estar format per: Enriqueta Anglada, membre del Patronat de la Fundació L’Atlàntida i presidenta del jurat; Carles Farràs, president de l’Associació d’Escoles de Música de Catalunya; Estefania Balcells, presidenta de l’Associació de Conservatoris Professionals de Catalunya; Josep Borràs, director de l’Escola Superior de Música de Catalunya; Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida; Montse Catllà, directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, i Sebastià Bardolet, secretari del jurat i subdirector de l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

El mes d’abril passat, el jurat del premi va acordar per unanimitat atorgar el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical a M. Dolors Bonal i de Falgàs per una vida professional dedicada a la pedagogia musical amb una clara visió de renovació i amb un marcat accent social, ja que el 1967 va fundar l’escola de música L’Arc i el 2004 va crear Xamfrà, de música i escena per a la inclusió social al Raval de Barcelona.

En l’acte van intervenir Anna Erra, primera tinenta d’alcalde i regidora d’Educació de Vic; Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació L’Atlàntida; Enriqueta Anglada, presidenta del jurat; Sebastià Bardolet, secretari del jurat; Albert Romaní, músic i pedagog; la premiada, M. Dolors Bonal, i diferents alumnes de l’Escola i Conservatori de Vic, alumnes de Can Ponsic i alumnes de Xamfrà.

© Albert Alemany
© Albert Alemany

A fi de donar sentit plàstic al premi, el Taller Quart Creixent s’ha encarregat de crear la peça que es va lliurar a la premiada, obra que incorpora i integra en un mateix element plàstic el concepte de pedagogia, música i escola.

Recordem que la pedagoga Ester Bonal, neboda de M. Dolors Bonal, també va ser distingida amb un dels sis Premis d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla, per la seva tasca professional en la música i l’ensenyament (podeu llegir la notícia aquí).

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter