Subscriu-te

‘Memento’, una iniciativa musical solidària per via del micromecenatge

Enric Martínez-Castignani. © 3C Media Artists

Aquest projecte ja és una realitat. Va aconseguir amb escreix els 3.500 euros que necessitava, gràcies a 86 aportacions.

Una altra iniciativa de micromecenatge en l’àmbit de la música clàssica, aquest cop amb un vessant solidari. Verkami (www.verkami.com), plataforma de crowdfunding per a projectes creatius, ha acceptat el projecte de publicació d’un disc format íntegrament per cançons del compositor i director d’orquestra Miquel Ortega. Una iniciativa que, a més, té un vessant solidari, ja que els beneficis de les vendes del disc aniran destinats a l’Associació NEN (associació de pares de nens amb neuroblastoma).

No és el primer cop que sentim parlar d’una iniciativa de micromecenatge. Fa poc més de dos mesos Verkami acollia el projecte d’enregistrament de l’òpera Alba eterna d’Albert Guinovart. El crowdfunding (o micromecenatge) és una manera directa de finançar projectes amb la suma d’aportacions individuals. Verkami es dirigeix a creadors independents que busquen finançament per materialitzar les seves idees. El seu públic, que es converteix, doncs, en mecenes, rep recompenses exclusives a canvi de les aportacions que fa. Els creadors mantenen tots els drets sobre les seves obres i ofereixen als mecenes que els ajuden a finançar els projectes, recompenses en forma de creacions i tot un seguit d’avantatges exclusius.

La idea original de vincular el projecte discogràfic que porta per nom Memento amb una iniciativa solidària com l’ajuda a l’Associació NEN va ser suggerida per la inclusió al disc del cicle “El Bestiari”, format per 10 cançons amb text de Josep Carner, a les quals Miquel Ortega ha posat música i que estan enfocades al públic infantil. Els intèrprets del disc són el baríton català Enric Martínez-Castignani i el pianista i director d’orquestra Carlos Aragón. El disc té en total 23 cançons que inclouen el cicle “El Bestiari” i cançons inspirades en poemes de Miguel Hernández, Federico García Lorca, Josep Carner o Joan Salvat-Papasseit. El cedé serà editat per Klassic Cat i sortirà al mercat al desembre de 2011.

L’Associació NEN (www.asociacion-nen.com) treballa per aconseguir que els nens amb neuroblastoma i les seves famílies tinguin una millor qualitat de vida, i alhora orientar-los en el tractament més adequat de la malaltia i procurar que els nens que pateixen aquest malaltia sobrevisquin. El neuroblastoma és un càncer infantil molt agressiu que afecta un 7% dels nens diagnosticats de càncer.

El finançament del disc que es demana per via de Verkami està destinat a cobrir els costos del disseny i llibret del disc i fer-ne les còpies necessàries, ja que el disc ja està enregistrat i masteritzat. Si se supera la quantitat establerta (3.500 euros) es podran finançar també les presentacions a Madrid i Barcelona i fer un vídeo de presentació del projecte per difondre millor la iniciativa. La resta de diners, naturalment, seran destinats íntegrament a l’Associació NEN.

La data límit de finançament del projecte és el dia 28 de novembre. Quan manquen 18 dies per a la finalització del projecte, ja s’han recaptat 1.240 euros.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Durant mig any, un grup de recerca de @UniBarcelona ha estat analitzant el sector de la música clàssica a Catalunya per encàrrec d' @ACIMC2. El resultat és un informe inèdit. Més informació, al nostre web! http://www.revistamusical.cat/lacimc-i-la-ub-presenten-el-primer-informe-sobre-la-situacio-de-la-musica-classica-a-catalunya-2021/

Parra i Imma Santacreu van actuar al @palaumusicacat dins de @bcnclassics. "Destaca el domini de les credencials estilístiques del llenguatge de Parra i la coordinació amb el compositor", diu @AlbertFFlamari1 a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/el-parra-pianistic-en-estat-pur/

La Fundació Manuel Blancafort va organitzar un concert d'homenatge al @palaumusicacat amb motiu del 125è aniversari del naixement del compositor. "L’obra de Blancafort requereix una mirada atenta", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! http://www.revistamusical.cat/critica/reivindicar-manuel-blancafort/

El tenor @DavidAlegret i el pianista Rubén Fernández Aguirre van homenatjar Tomàs Garcés al @palaumusicacat. "Cal celebrar l’originalitat d’aquesta proposta", diu Jaume Comellas a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/critica/un-concert-noucentista/

Segueix-nos a Twitter