Subscriu-te

Concert de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48

El diumenge 13 de novembre té lloc el segon concert de la temporada a l’Auditori Municipal de Terrassa  (18 h) de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 (OCT48), amb el director convidat Michael Thomas. El programa està format per obres de Mozart (Divertimento K. 137), Barber (Adagio per a cordes), Mendelssohn (Simfonia núm. 10) i Schönberg (Nit transfigurada).

L’OCT48 està formada per instrumentistes de diferents indrets relacionats amb l’activitat musical d’aquesta ciutat. Originada l’any 1987 i fundada en la seva forma i filosofia actuals l’any 2000, el conjunt ha adquirit un nivell destacat –va guanyar el primer premi del I Concurs de Música de Cambra de Sant Mateu de Castelló l’any 2003– i Quim Térmens n’és el concertino director. L’OCT48 ha ofert concerts per tota la geografia catalana i per l’Estat espanyol, ha col·laborat en importants produccions simfonicocorals, ha fet enregistraments per als segells Ars Harmonica i La Mà de Guido, i també du a terme una vessant pedagògica i creadora d’espectacles pluridisciplinaris de producció pròpia.

Hi destaquen també les col·laboracions amb directors com Laszlo Heltay, Josep Vila, Mireia Barrera, Xavier Puig o Pep Prats; amb solistes com Mireia Pintó, Gerard Claret o Ashan Pillai, i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, Cor de Cambra de del Palau de la Música Catalana i Kimbala Percussions, entre d’altres.

En la seva recerca de literatura per a orquestra de cordes, l’OCT48 ha realitzat primeres audicions a Catalunya de nombroses obres i també a nivell europeu, així com estrenes d’obres de Ferran Cruixent i Josep Lluís Guzmán, tot impulsant la seva voluntat de difusió, recerca i globalització musical.

L’OCT48 ha programat ininterrompudament des de l’any 2000 la seva temporada de concerts a la ciutat de Terrassa, i des de la temporada 2004-05 és orquestra resident al nou Auditori Municipal de Terrassa, on actualment ofereix el seu cicle estable de concerts.

Més informació: www.terrassa48.com

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter