Subscriu-te

Neix el Festival Internacional de Música de Panticosa

El Quartet Casals. © Luis Motesdeoca Domínguez
El Quartet Casals. © Luis Motesdeoca Domínguez

La trobada musical, en la qual participen Enrique Bagaría i el Quartet Casals, es complementa amb cursos per a intèrprets i per a professors

Entre els dies 29 de juliol i 4 d’agost tindrà lloc el primer Festival Internacional de Música de Panticosa: “Tocando el Cielo”, trobada musical promoguda per la Fundació García-Esteban –destinada a promoure, divulgar, conservar i estimular la pràctica musical en totes les seves facetes, creada pel duo de clarinet i piano format per Francisco Antonio García i Carmen Esteban– i que neix “amb l’esperit d’atreure als alts cims del Pirineu aragonès una experiència musical i artística de gran projecció internacional”. Els concerts tindran lloc a l’auditori del Gran Hotel del Balneari de Panticosa, a les 20.30 hores.

El violoncel·lista David Apellániz i el pianista Enrique Bagaría
El violoncel·lista David Apellániz i el pianista Enrique Bagaría

Així, el Festival començarà el 29 de juliol amb un concert de piano a quatre mans dels germans Juan Fernando i José Enrique Moreno Gistaín, que oferiran un programa amb obres de Gershwin, Ravel i Stravinsky. El 30 de juliol serà el torn del pianista Enrique Bagaría i el violoncel·lista David Apellániz (membre del Trio Arriaga), els quals interpretaran obres de Debussy, Piazzolla i Brahms. El 31 de juliol el quintet Tango a Través, format per músics procedents de Finlàndia, Espanya i Perú –Suvi Myohanen, violí; Isabel Quirós, violoncel; Diego Tejedor, contrabaix; Mapi López Calzada, piano, i Claudio Constantini, bandoneó– oferirà un programa basat en obres que tenen el tango com a base rítmica.

El Duo García-Esteban. © Josep Gil
El Duo García-Esteban. © Josep Gil

Ja al mes d’agost, el dia 1 actuarà el duo García-Esteban amb el clarinetista suec Andreas Sunden, que en formació de trio interpretaran obres per a dos clarinets i piano de Mendelssohn, Crusell, Ponchielli, Dineker i Poulenc. El Trio Salduie actuarà el dia 2 d’agost. Aquest trio, nascut l’any 2000 i que és format per Daniel Francés (violí), Nuria Gañet (violoncel) i Consuelo Roy (piano) –músics que exerceixen la docència a diferents conservatoris de l’Aragó–, s’interessa especialment en la difusió de la música espanyola, tot abastant els dos darrers segles del seu repertori; també du a terme una tasca de recerca, divulgació i recuperació del patrimoni musical espanyol. El programa del concert, titulat “Un menú muy musical”, estarà integrat per obres d’Aureliano Valle, Valentín de Zubiaurre, Henry Franck (pseudònim de Ricard Lamote de Grignon), Enrique Fernández Arbós, Simón Tapia-Colman i Astor Piazzolla.

El 3 d’agost serà el torn del Quartet Casals –Arnau Tomàs, violoncel; Abel Tomàs, violí; Jonathan Brown, viola, i Vera Martínez, violí–, que amb el clarinetista Francisco Antonio García oferiran el Quintet en La major, KV 581 de Mozart a la segona part; el concert començarà amb el Quartet en Sol menor, op. 32 de Boccherini i el Quartet núm. 8, op. 110 de Xostakóvitx.

Paral·lelament al Festival tindrà lloc l’Acadèmia 2013, una sèrie de cursos d’instrument i música de cambra impartits pels intèrprets del Festival i adreçat a estudiants de nivell professional i superior, excepte el curs Taller de Tango, al qual pot accedir tothom que vulgui perfeccionar aquest estil. També es realitzarà un concurs que atorgarà un premi en metàl·lic al millor estudiant o grup de cambra, premi patrocinat per la Fundació Fidah. D’altra banda, també tindrà lloc un curs de formació de professorat adreçat a professors de música d’escoles de música i conservatoris, professors universitaris d’educació musical, i a instrumentistes professionals o amateurs que vulguin aprofundir en tècniques complementàries per a la seva interpretació. El Festival de Panticosa acabarà el 4 d’agost amb el concert d’alumnes de l’Acadèmia 2013.

A partir del dia 1 de juny es poden comprar les entrades per als concerts del Festival (15 euros, entrada individual; 75 euros, abonament als sis concerts). Es pot trobar tota la informació al web: http://festivalpanticosa.com/

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter