Subscriu-te

Noves incorporacions al Festival de Jazz de Barcelona

 

Saxophone Summit inaugurarà del Festival, el 19 d’octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat
Saxophone Summit inaugurarà del Festival, el 19 d’octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat

Saxophone Summit, Bugge Besseltoft, Dianne Reeves, Michael Feinstein, Luciana Souza i Ravi Coltrane 

Per Albert Suñé

Després de la primera tanda de confirmacions de músics que actuaran al 45è Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona –que se celebrarà del 19 d’octubre a l’1 de desembre–, n’arriba una segona tongada que s’afegirà a la que van constituir el grup anglès Tindersticks, el combo femení ACS, la Simfònica del Vallès, el bateria Jack de Johnette i el seu grup, el del contrabaixista Avishai Cohen, Chucho Valdés i els seus Afro-Cuban Messengers, i Andrea Motis & Joan Chamorro acompanyats per una big band.En aquest segon cas es tracta de sis actuacions més que representen diversos estils i tendències, però amb una acusada participació de cantants: Diane Reeves, Michael Feinstein i Luciana Souza. Els altres tres concerts seran a càrrec de Bugge Besseltoft i de Ravi Coltrane per segon cop, ja que en la primera ocasió se’l podrà veure amb els Saxophone Summit en l’obertura del Festival, el 19 d’octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat. Aquest és un trio de saxofonistes format pel mateix Ravi Coltrane –que fa cinc anys va substituir el desaparegut Michael Brecker–, Joe Lovano i Dave Liebman, que estaran agombolats per un trio rítmic. Oferiran un jazz que mira obertament al segle XXI inspirant-se en la darrera etapa del pare de Ravi, John Coltrane.

El pianista noruec Bugge Besseltoft i l’OK World Ensemble
El pianista noruec Bugge Besseltoft i l’OK World Ensemble

Pel que fa al pianista noruec Bugge Besseltoft, cal dir que és el líder del grup OK World Ensemble, un septet on tenen cabuda des de percussions hindús i moçambiqueses fins a la guitarra flamenca de Josemi Carmona –de la dinastia dels Habichuela–, passant per una veu libanesa. Música sense clixés i oberta a diferents tendències. L’actuació, al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat el 9 de novembre. I la segona aparició de Ravi Coltrane es farà efectiva el 21 d’octubre en la Monvínic Experience, un esdeveniment que, des de fa quatre anys, barreja els millors productors de vi i de jazz en aquest temple de l’enologia del carrer de la Diputació.

La cantant Dianne Reeves
La cantant Dianne Reeves

Per la seva banda, Dianne Reeves, la veu de referència del jazz actual, forta i sofisticada, és una vocalista que posseeix tècnica i passió a bastament. Atresora quatre premis Grammy i també ha entrat en el món de la world music. La seva actuació, el 25 d’octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

El cantant Michael Feinstein
El cantant Michael Feinstein

Una altra veu que cal tenir en compte és la de Michael Feinstein, el millor ambaixador de la que s’anomena great american songbook. És a dir, el continuador del que van bastir, entre d’altres, els germans George i Ira Gershwin. O sigui, una música en la qual es barregen les tradicions nord-americanes i el jazz. Feinstein presentarà Change of Heart, el seu darrer disc, editat recentment. El concert, el 28 d’octubre al Conservatori del Liceu.

La cantant Luciana Souza
La cantant Luciana Souza

Pel que fa a Luciana Souza, que actuarà a Luz de Gas el 17 de novembre, cal dir que estarà acompanyada per la guitarra de Romero Lubambo. El duo ha gravat el seu tercer Brazilian Duos, que ha estat candidat als darrers Grammy.

Tots els concerts ofereixen tarifes especials de llançament excepte la Monvínic Experience. Els de Bugge Besseltoft, Michael Feinstein i Luciana Souza tenen un 25% de descompte fins al 10 de juny. Els de Dianne Reeves i Saxophone Summit tenen un preu especial fins al 5 de setembre i un abonament de 40 euros. Més informació i venda d’entrades a http://www.theproject.es/es/f-63/45-VOLL-DAMM-FESTIVAL-INTERNACIONAL-DE-JAZZ-DE-BARCELONA

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter