Subscriu-te

Nuria Núñez guanya el 39è Premi Reina Sofía de Composició Musical de la Fundación de Música Ferrer-Salat

El jurat de la trenta-novena edició del Premi Reina Sofía de Composició Musical, convocat anualment per la Fundación de Música Ferrer-Salat, ha atorgat el guardó a la compositora de Jerez Nuria Núñez Hierro per l’obra titulada Enjambres.

L’obra s’ha imposat a totes les partitures presentades al concurs, que han estat analitzades detalladament pel jurat reunit el 27 de febrer i format per Baldur Brönnimann, Carlos Fontcuberta, Octavi Rumbau, Jesús Rueda i presidit per Marcela Rodríguez.

Aquesta és la primera edició en què el premi té una dotació econòmica de 100.000 euros –incrementada substancialment respecte dels 35.000 euros dels últims anys– i inclou l’estrena de l’obra guardonada, que serà interpretada per primera vegada per l’Orquesta Sinfónica de Radiotelevisión Española el proper mes d’octubre, al Teatre Monumental de Madrid en presència de la reina Sofía i del president de la Fundación de Música Ferrer-Salat, Sergi Ferrer-Salat.

Nuria Núñez Hierro, nascuda a Jerez de la Frontera l’any 1980, es va formar al Conservatorio de Còrdova i a la Universität der Künste de Berlín, on va obtenir un màster de composició amb menció d’honor. Posteriorment va continuar ampliant estudis a la capital alemanya durant dos anys més gràcies a una beca d’investigació.

Núñez ha obtingut diversos guardons, en convocatòries com ara el Festival de Primavera de Weimar, el Premi Roma de l’Acadèmia de les Arts d’Alemanya o el primer premi de la Fundación Autor-CNDM. També ha estat compositora resident a l’Academia de España a Roma, a la Thomas Mann-Villa Aurora de Los Angeles, a la Joven Orquesta Nacional de España i a la Thüringer Landesmusikakademie.

El seu catàleg inclou tant obres de cambra com orquestrals i escèniques per a nens, que han estat interpretades per formacions com els ensembles Intercontemporain, Ascolta, Studio for New Music de Moscou o Taller Sonoro i orquestres diverses, com la Rundfunk-Sinfonieorchester de Berlín, Joven Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Sevilla o Filarmónica de Màlaga.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

La seixantena edició del @ConcursoVinas arriba al final aquest cap de setmana. L'únic finalista català, Gerard Farreras, hi ha obtingut cinc premis extraordinaris. Més informació, al nostre web! 📸 Toni Bofill http://www.revistamusical.cat/la-soprano-sudcoreana-yewon-han-guanya-la-seixantena-edicio-del-concurs-internacional-tenor-vinas/

L' @AkramKhanLive és aquests dies al @Liceu_cat . "L’equilibri dels llenguatges per explicar aquest conte està molt ben aconseguit", diu @claudiabrubo a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 Ambra Vernuccio 2 http://www.revistamusical.cat/critica/el-llibre-de-la-selva-postapocaliptic-dakram-khan/

La pianista @alba_ventura va oferir dos dels primers concerts del Centenari d' @alicia_larrocha. "Traspua calidesa, emoció i una tècnica sublim", diu @PorterMarta a la crítica. Llegeix-la al web! 📸 @JoanManen http://www.revistamusical.cat/critica/alba-ventura-digna-hereva-dalicia-de-larrocha/

El cicle internacional de piano Hammerklavier arriba enguany a la vintena edició. Fundat el 2003 pels Artistes Steinway @carleslama i @SofiaCabruja, del 29 de gener al 24 de maig hi passaran nou valors del piano d’arreu del món. Concerts a @casadeculturagi i Jorquera Pianos.

4

Segueix-nos a Twitter