Subscriu-te

Sis finalistes competiran pel Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018

L’edició 2018 del Guardó Internacional Pau Casals, per donar suport a joves violoncel·listes, que organitza i atorga la Fundació Pau Casals (Premi Nacional de Cultura 2018), ja té finalistes. Es tracta d’Amarilis Dueñas Castan (Valladolid), Lluc Pascual Sarret (Térmens, la Noguera), Carla Conangla Oliveras (Sant Cugat del Vallès), Isabel García Castro (Toledo), Weng-Teng Chang (Taiwan, la Xina) i Johannes Gray (Chicago, EUA).

Els sis joves estudiants de violoncel han estat escollits entre les diverses de candidatures rebudes d’arreu del món en resposta a la convocatòria de la Fundació, oberta l’abril passat. Els finalistes tenen fins a 22 anys d’edat i són estudiants de grau superior de violoncel o bé ja l’han aprovat. Per a optar al Guardó, tots els candidats van haver de presentar el currículum acadèmic i artístic, un assaig personal expressant la seva motivació i un vídeo interpretant extractes de tres obres diferents per a violoncel sol.

El jurat d’aquesta edició, presidit per la vicepresidenta i cofundadora de la Fundació Pau Casals, Marta Casals Istomin, està integrat pels violoncel·listes de prestigi internacional Marc Coppey, Alban Gerhardt, Frans Helmerson i Arnau Tomàs. Bernard Meillat, membre de la Comissió Assessora Internacional de la Fundació Pau Casals i director artístic del Festival Pau Casals, n’és el secretari.

L’audició final durant la qual s’escollirà el guanyador del Guardó se celebrarà el proper dilluns 26 de novembre a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Les audicions seran obertes i d’accés gratuït per a tots els públics i s’emetran en streaming.  Durant tot el matí els sis finalistes interpretaran davant del jurat, durant trenta minuts, peces de violoncel sol i d’altres amb acompanyament de piano. En acabar les actuacions el jurat deliberarà i es lliuraran els premis. El Guardó consta d’un assessorament musical de la Fundació Pau Casals i dels membres del jurat, a més de la promoció artística mitjançant la programació d’interpretacions en espais i ocasions singulars. La dotació econòmica per al perfeccionament dels estudis del guardonat és de 18.000 euros i de 6.000 euros per a un possible accèssit. El jurat també pot atorgar algunes mencions d’honor als finalistes.

La Fundació Pau Casals, establerta per Pau i Marta Casals l’any 1972, va crear la Beca Pau Casals l’any 1984. Al llarg d’aquests 34 anys, un nombre important de joves violoncel·listes de Catalunya i la resta d’Espanya, Andorra i el sud de França hi han pogut participar i gairebé una cinquantena han rebut el suport de la Fundació. Amb la convocatòria del 2016, el Guardó va adquirir caràcter internacional.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter