Subscriu-te

Comença el Curs de Composició i el Festival Barcelona Modern

Barcelona Modern és un projecte que sorgeix del compositor Demian Luna i que engloba tres projectes a l’entorn de la música contemporània, actual i de nova creació: el Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, el Festival Barcelona Modern i el Barcelona Modern Ensemble.

Avui dimecres, 14 de novembre, comença a l’Institut Francès de Barcelona la cinquena edició del Curs Internacional de Composició Barcelona Modern-Institut Français, dirigit pel compositor Demian Luna. En el Curs, que comptarà amb el professor convidat Philippe Hurel, hi participen quinze alumnes de molt nivell procedents de diferents països (Alemanya, Argentina, Corea, Estat espanyol, els Estats Units, França, Suècia, Turquia, Ucraïna i Xile) i nou alumnes com a oients. El Curs esdevé un referent mundial pel que fa a cursos d’alta especialització en composició i contribueix a fer de Barcelona un punt de trobada de joves compositors per intercanviar experiències creatives, preocupacions estètiques i la seva realitat compositiva, a més de rebre una formació d’altíssim nivell.

Els joves compositors participants són tutelats per un compositor convidat d’àmplia i sòlida experiència i de renom internacional, mitjançant la interrelació amb els músics del grup resident del Curs, el Barcelona Modern Ensemble (BME) i altres grups i solistes de prestigi convidats per a cada edició. Dividit en tres trobades (14, 15 i 16 de novembre de 2018; 16, 17 i 18 de gener de 2019, i 15, 16 i 17 de maig de 2019), s’hi desenvoluparà un projecte de composició que culminarà en una obra estrenada en concert públic pel BME i els grups convidats (els dies 16, 17 i 20 de maig de 2019).

També, com a part del Curs, tot ampliant i complementant l’oferta en formació, es celebraran workshops instrumentals, a càrrec de prestigiosos solistes, dirigits a instrumentistes interessats a ampliar coneixements o especialitzar-se en l’àmbit de la música actual. En aquesta edició el Taller de Música Actual serà per a saxofon baríton, a càrrec del prestigiós saxofonista i especialista en música actual Joan Martí-Frasquier.

Complementàriament, demà dijous, 15 de novembre, comença el Festival Barcelona Modern, dedicat a la música contemporània i la nova creació; nascut el 2017 en estreta relació amb el Curs Internacional de Composició Barcelona Modern, té l’objectiu d’omplir de contingut la tasca formativa del Curs oferint una programació de concerts adreçada al públic en general i com a plataforma de joves creadors, i també amb les obres més conegudes del repertori contemporani.

El Festival també vol dinamitzar diferents espais culturals de la ciutat de Barcelona i construir nexes amb organismes i festivals de l’estranger establint col·laboracions amb diferents entitats i branques artístiques: L’Auditori, Institut Francès de Barcelona, Fundació Miró, Fundació Phonos, Universitat Pompeu Fabra, Sala Hiroshima, Conservatori Superior del Liceu, etc., la majoria seu del Festival i que acullen alguns dels concerts previstos. Podeu veure la programació en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter