Subscriu-te

10è Curs Internacional de Cant de Sant Cugat 2013

cartell curs cant sant cugat

La data límit d’inscripció és avui, dijous 27 de juny

Entre els dies 1 i 6 de juliol tindrà lloc a l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels de Sant Cugat del Vallès (EMMVA) la 10a edició del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat, el qual estarà dedicat, bàsicament, a l’obra de Giuseppe Verdi, que no serà obligada però sí de referència en els diversos actes del Curs, dirigit per Xavier Baulies i coordinat per Lluïsa Lucas de la Camerata Sant Cugat, entitat organitzadora.

El quadre de professors serà format per Rosa M. Conesa (soprano), Anna Ollet (soprano) i Xavier Baulies (baríton); Carme Bustamante (soprano) i Francesca Roig (mezzosoprano) es faran càrrec dels màsters. L’actor i director teatral Lluís Parera impartirà la matèria teatral i Nica Gimeno i Guillem Delclòs oferiran classes de tècnica Alexander; els pianistes del Curs seran Lluís Avendaño, Josep Buforn, Elena Kolesnikova i Manel Ruiz. Per la seva banda, els conferenciants convidats seran el Dr. Pedro Clarós (3 de juliol) i Marcel Gorgori (2 de juliol).

El concert d’alumnes tindrà lloc el dia 5 de juliol i el de cloenda l’endemà –amb lliurament del Premi Camerata Sant Cugat 2013 i de les beques de la Fundació Jaume Aragall, Amics de l’Òpera de Sabadell i la Fundació Clarós– al claustre del monestir de Sant Cugat. La data límit d’inscripció és avui dijous, 27 de juny.

El curs està orientat de forma multidisciplinària i innovadora a formar el cantant en un sentit global. El fet d’incorporar de forma estructurada les diverses tècniques d’educació i reeducació corporal, com la tècnica Alexander, l’afinació dinàmica, respiració, moviment, etc., combinades amb un programa diari d’interpretació teatral i tècnica vocal proporcionen a l’alumne una capacitat millorada d’autoconsciència de la seva veu.

Paral·lelament a aquest treball, l’alumne ha de preparar un repertori d’àries d’òpera, oratori i lied adequat a la seva tessitura i especialitat i practicar-lo al llarg de la setmana per mostrar-ne una part en els dos concerts finals (divendres i dissabte). Aquest repertori s’aprofundeix principalment des de quatre tipus de classes: les de tècnica vocal, corepetició amb pianista, interpretació teatral i interpretació integrada.

Camerata Sant Cugat és una companyia artística que té com a finalitat la promoció de la confluència de les diverses disciplines escèniques, música, dansa, teatre i les arts plàstiques interpretatives en espectacles multidisciplinaris. La música és l’element central de les produccions de Camerata Sant Cugat, sobre el qual es conjuguen altres disciplines amb l’objectiu d’aconseguir l’expansió i trobada de les formes.

Per a més informació i inscripcions: http://www.cameratasantcugat.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter