Subscriu-te

31è Festival Narciso Yepes d’Andorra

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA). © www.facebook.com/pages/Fundacio-ONCA
L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA). © www.facebook.com/pages/Fundacio-ONCA

La trenta-unena edició del Festival Narciso Yepes d’Andorra tindrà lloc a Ordino entre els dies 4 i 20 d’octubre i oferirà quatre concerts que, seguint la línia eclèctica iniciada fa uns anys, combinaran estils clàssics amb moderns. Precisament la música clàssica iniciarà i acabarà el Festival amb les actuacions de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i la dels solistes de la Jove Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (JONCA).

Així, aquesta cita musical al País dels Pirineus començarà el dia 4 d’octubre (Auditori Nacional d’Andorra, 21 h) amb l’ONCA, capitanejada pel seu concertino director, Gerard Claret, i comptarà amb el clarinetista francès Michel Lethiec com a solista; la formació interpretarà un programa dedicat als compositors nord-americans Leonard Bernstein i George Gershwin, amb l’adaptació de les obres interpretades per a formació de cambra i clarinet realitzades per Gerard Claret.

Solistes de la JONCA. © Arxiu ONCA
Solistes de la JONCA. © Arxiu ONCA

Per la seva banda, tancarà el Festival el dia 20 d’octubre (església d’Ordino, 12 h) l’actuació dels Solistes de la JONCA –Josep Martínez i Francesc Planella, violins; Oriol Olivella, guitarra elèctrica; Santiago Pereira, teclats, i Lluís Cartes, percussió– amb una proposta titulada “Barrockers” que fusiona la música barroca (obres vinculades a la dansa del segle XVII i als grans clàssics del principi del segle XVIII) amb sons actuals, amb arranjaments de Josep Martínez. La formació Solistes de la JONCA es va crear l’any 2007 com a plataforma d’actuació i promoció de joves músics d’Andorra. Tots els seus components han format part de les primeres promocions de la JONCA; la formació actua en diferents formats, des del duo a l’octet, segons el repertori escollit.

Entremig, completaran el cartell les actuacions de la cantant Rosario, el dia 11 d’octubre, i del gaiter Carlos Núñez, el dia 18 d’octubre (ambdues actuacions a l’Auditori Nacional d’Andorra, 21 h), el qual presentarà el seu darrer treball: Discover.

El Festival Narciso Yepes és organitzat pel Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà amb la finalitat de promoure la música de qualitat i dinamitzar la vida cultural i social del Principat d’Andorra. El Festival va néixer l’any 1883 apadrinat pel mestre de la guitarra Narciso Yepes –i del qual pren el nom a partir de 1997, any del seu traspàs–, i n’és el director artístic el violinista andorrà Gerard Claret.

Les entrades dels concerts –entre 6 i 30 euros, amb venda anticipada més barata– es poden adquirir als punts de venda habituals: Oficina de Turisme d’Ordino i Oficina Nacional de Turisme d’Andorra la Vella. Per a més informació, es poden consultar els webs de Crèdit Andorrà: www.fundaciocreditandorra.ad o Comú d’Ordino: www.ordino.ad.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter