Subscriu-te

Activitat intensa dels cors de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers

L’OCGr i el Cor de Cambra de Granollers interpretant la Missa Nelson de Haydn, el  17 de març de 2013, sota la direcció de Robert King. © Anna Padrós
L’OCGr i el Cor de Cambra de Granollers interpretant la Missa Nelson de Haydn, el 17 de març de 2013, sota la direcció de Robert King. © Anna Padrós

El propers mesos presenten una activitat intensa de les formacions de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers, amb diversos concerts i actuacions que integren la temporada de primavera-estiu 2014 i que es va presentar el 12 de març passat en un acte en el qual va intervenir Josep Vila Jover, director artístic de la Societat; David Gómez Comino, director dels cors Jove i Mixt de l’entitat, i Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

Per primera vegada en una mateixa temporada els cors de la Societat Coral Amics de la Unió coincideixen en el temps en tres dels escenaris més importants de Catalunya. Així, durant aquest mes de març, membres del Cor Infantil, el Cor d’Elemental i els Petits Cantors interpreten les parts de veus infantils de les 15 funcions de l’òpera Tosca al Gran Teatre del Liceu. El proper mes d’abril (dies 10, 11 i 12), el Cor Infantil Amics de la Unió formarà part, amb altres cors, de la gran massa coral necessària per interpretar la Simfonia núm. 8 de Gustav Mahler, coneguda com a Simfonia dels Mil, corresponent a la temporada de l’OBC a l’Auditori de Barcelona, sota la direcció del titular de l’Orquestra, Pablo González. Finalment, el Cor de Cambra de Granollers prendrà part en un altre projecte de l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 12 d’abril, al Teatre Auditori de Granollers, amb Un rèquiem alemany de Johannes Brahms, en el qual participen diversos cors catalans. Aquest mateix concert es tornarà a presentar a diversos escenaris de Catalunya i amb diversos cors; el Cor de Cambra de Granollers actuarà als de Girona i Igualada, i en el concert final que es farà el 24 d’abril al Palau de la Música Catalana (21 h) –amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Cor Ciutat de Mataró i Coral Mixta d’Igualada–, sota la direcció de Xavier Puig.

El Cor Infantil Amics de la Unió en la seva intervenció al concurs de cors amateurs Let the Peoples Sing, que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER), on va ser doblement premiat, l’octubre de 2013
El Cor Infantil Amics de la Unió en la seva intervenció al concurs de cors amateurs Let the Peoples Sing, que organitza la Unió Europea de Radiodifusió (UER), on va ser doblement premiat, l’octubre de 2013

A final de març es presentarà al Teatre Auditori de Granollers el nou projecte educatiu nascut de la col·laboració entre el Cor Infantil Amics de la Unió, l’Orquestra de Cambra de Granollers (OCGr), l’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori. Es tracta de l’adaptació feta per Albert Romaní de La flauta màgica de Mozart –dirigida al públic escolar i familiar, en què també participen activament escoles de primària de Granollers– per als Petits Cantors Amics de la Unió, el Cor d’Elemental Amics de la Unió i alumnes de l’Escola Salvador Espriu. L’estrena serà el dia 30 per al públic en general i es faran diverses actuacions els dies següents per a escoles.

El passat diumenge, 16 de març, s’estrenà al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles la primera producció de l’Orquestra de Cambra Amics de la Unió De danses i films, un repertori atractiu i amè amb una primera part basada en danses de Bartók i Brahms i una segona part basada en bandes sonores de pel·lícules molt conegudes i acompanyades d’una petita performance de ball i ritme, tot establint un paral·lelisme original entre ball i banda sonora.

L’Orquestra de Cambra Amics de la Unió es va crear en el si de l’entitat ara fa dos anys i ofereix un espai a músics amateurs o en procés de formació que tinguin un domini de l’instrument que els permeti tocar repertoris de certa complexitat. Es tracta d’un tipus de formació que no té gaire tradició a Catalunya i que permet a músics no professionals però amb un cert nivell poder treure partit dels seus coneixements.

El Cor Jove Amics de la Unió a l’espectacle Tastes als frares. © Mariona Mompart
El Cor Jove Amics de la Unió a l’espectacle Tastes als frares. © Mariona Mompart

El Cor Jove Amics de la Unió està treballant en un projecte titulat D’amor i de beure, un recull d’obres corals a cappella del Renaixement i Barroc vinculades al món de l’oci, les tavernes i la festa; es presentarà a la Sala Tarafa de Granollers el 18 de maig, pocs dies després que el mateix cor hagi viatjat a Itàlia en un intercanvi amb el cor Voci In Note de Torí. Per la seva banda, el Cor Mixt Amics de la Unió també presenta nou espectacle al Teatre Auditori de Can Palots el 29 de juny, amb l’estrena d’El día que me quieras, una proposta a ritme de música llatina (bossa nova, tango, bolero…), interpretat per una vuitantena de cantaires amb la col·laboració del cor Ampacanta de Mollet del Vallès.

Els més joves de l’Escola Coral també presenten el seu projecte en el concert de final de curs que es farà el 17 de maig; els Minimúsics interpretaran la cantata Les set cabretes i el llop, els Inicis presenten un espectacle inspirat en la música de les festes majors titulat Al ball sense un badall, els Petits Cantors presentaran la coneguda cantata El flautista d’Hamelín de Gunter Kretzchmar, mentre que el Cor d’Elemental presentarà un recull de peces del musical Mamma Mia! Per la seva banda, els joves instrumentistes de l’Escola faran un concert públic el dia 22 de març, a la plaça Maluquer de Granollers, i el 7 de juny es farà una orquestrada amb la participació de les tres orquestres dels Amics de la Unió i l’orquestra de l’EMM de Llinars del Vallès.

Finalment, el celebrat espectacle V-E-U-S! del Cor Infantil Amics de la Unió –estrenat al Teatre de Ponent de Granollers el novembre de 2012, del qual ja s’han fet gairebé 30 audicions arreu de Catalunya, i que va ser nominat als premis europeus YEAH! Awards–, arriba a la ciutat de Barcelona i s’oferirà durant tres diumenges del mes de maig al Teatre Gaudí, amb un total de sis funcions.

Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers: http://www.amicsdelaunio.org/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter