Subscriu-te

Albert Guinovart estrena el seu ‘Requiem’ amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Albert Guinovart

Avui dimecres, 24 de gener, Guinovart ofereix un recital de piano al Palau de la Música Catalana, dins el cicle Palau Piano.

Albert Guinovart, compositor convidat d’aquesta temporada 2017-18 del Palau de la Música Catalana, estrenarà demà dijous, 25 de gener, el seu Requiem, un encàrrec conjunt del Palau i de l’Auditori de Girona. L’obra serà interpretada pel Cor Jove de l’Orfeó Català (Esteve Nabona, director) al costat de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, sota la batuta de Pablo Mielgo, en una gira que s’iniciarà demà a Palma (Auditorium, 20 h), continuarà el dissabte 27 a Girona (Auditori, 20.30 h) i acabarà el diumenge 28 al Palau de la Música Catalana (17.30 h). Hi intervindran, com a solistes vocals, la soprano Marta Mathéu, el baríton Josep-Ramon Olivé i el nen soprano Ferran Quílez (Escolania de Montserrat). El programa de concert es completarà amb la Simfonia núm. 2, en Re major, op. 73 de Johannes Brahms. Complementàriament, la versió per a piano del Requiem de Guinovart s’interpretarà el mes de març a Esplugues de Llobregat (dia 14) i Cervera (dia 24), novament amb el Cor Jove i amb el mateix Guinovart.

“Compondre un Requiem amb tots els antecedents que tenim és tot un repte per a un compositor actual. El primer que vaig fer és escoltar-ne tants com vaig poder i així constatar que la idea sobre la vida i la mort a través de la música és molt diferent fins i tot entre grandíssims compositors com Mozart, Verdi, Brahms o Fauré. D’aquesta manera vaig pensar que l’aproximació espiritual havia de ser molt personal; i m’ha sortit un Requiem que més aviat és un cant a la vida, considerant que la mort és l’última etapa d’aquesta”, explica el compositor. Assessorat pel liturgista Jordi Guàrdia, el Requiem de Guinovart, cantat en llatí, segueix la litúrgia de difunts actual i compta amb fragments que no es troben en altres rèquiems, ja que corresponen a la litúrgia moderna. Com a curiositat, el moviment “In Paradisum” agafa el tema de rèquiem que va compondre per al seu musical Gaudí, el musical de Barcelona.

Cor Jove de l’Orfeó Català. © Ricardo Ríos Visual Art

Per sisè any consecutiu el Palau de la Música Catalana manté l’aposta i el compromís envers la creació contemporània a fi d’apropar-la al gran públic mitjançant la figura del compositor convidat. Així doncs, les composicions d’Albert Guinovart es podran escoltar aquesta temporada en un total d’onze concerts –dos dels quals ja s’han celebrat–, alguns amb el músic com a pianista acompanyant o com a pianista solista. Aquest és el cas del recital de piano que Guinovart oferirà demà dimecres, 24 de gener (20.30 h), en el marc del cicle Palau Piano, en què el músic proposa un programa que combinarà obra pròpia (Skyshadows, Nocturn [a Pilar Bayona], Nocturn al ‘Clar de lluna’, Nocturn a Chloe i Arlecchino) amb peces de Chopin, Rachmàninov i Poulenc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter