Subscriu-te

Mor Carmen Mateu, presidenta del Festival Castell de Peralada

Aquesta matinada ha mort Carmen Mateu, fundadora i presidenta del Festival Castell de Peralada, un dels festivals musicals d’estius més importants de tot l’Estat Espanyol.

Carmen Mateu va néixer a Barcelona un dia d’un mes de febrer. Va ser educada en el si d’una família amb tradició empresarial i industrial. Va cursar estudis d’art i decoració que eren la seva afició preferida, i des de molt jove va mostrar la seva fascinació de cultura i la música. Va ser una gran viatgera que mai va deixar de lloar la ciutat on vivia, Barcelona.

Hereva d’una saga familiar, apassionats pel col·leccionisme i l’art, la seva major joia és el Castell de Peralada, un castell del segle XIV, i el seu conjunt històric-artístic, l’església, convent i claustre que avui alberga dos museus amb les col·leccions de la família.

Casada amb Artur Suqué i mare d’una filla i dos fills, Isabel, Javier i Miquel, que segueixen al capdavant de l’empresa familiar, el Grup Peralada, mantenint l’amor i la passió per música i la cultura.

Carmen Mateu, presidenta del Festival Castell de Peralada que enguany celebrarà la seva XXXII edició, i que ha estat durant les últimes dècades lloc de trobada durant el període estival i un espai on han acudit diferents personalitats com Lady Di, la Reina Sofia d’Espanya i on han actuat artistes com Plácido Domingo, Montserrat Caballé, Josep Carreras, Rudolf Nuréyev, Roland Petit, Joan Manuel Serrat, Calixto Bieito, Mario Gas, Teresa Berganza, Ángel Corella, Jaume Aragall, Julio Bocca, Jonas Kaufmann i Juan Diego Flórez, amb els que mantenia una molt bona amistat.

La seva passió per l’òpera i la dansa han fet que durant més de 30 anys hagi actuat com a principal mecenes de la lírica i les arts escèniques d’aquest país, catapultant al Festival com un esdeveniment internacional que milers de persones esperen any rere any per anar a gaudir de la seva música i entorn.

En aquests últims anys, Carmen Mateu va rebre diferents guardons com la Medalla d’Or del Cercle del Liceu, la Creu Sant Jordi, concedida pel president de la Generalitat de Catalunya i que aquest febrer vinent havia d’anar a recollir la Medalla d’Or del Mèrit a les Belles Arts, concedides pel Consell de Ministres.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter