Subscriu-te

Amaresc estrena avui la seva producció de ‘Le devin du village’ de Rousseau

L’entitat Amics de la Música i de les Arts Escèniques de la Catalunya Central (Amaresc) presenta avui 13 de setembre a Terrassa Le devin du village (L’endeví del poble), del filòsof, músic i assagista il·lustrat Jean-Jacques Rousseau (1712-1778), amb motiu del 300 aniversari del seu naixement. La funció serà al pati de la Casa Alegre de Sagrera a les 20.30 h; una hora abans, a les mateixes dependències d’aquesta casa modernista tindrà lloc una xerrada divulgativa a l’entorn de l’obra i de Rousseau a càrrec del conegut historiador i crític operístic Roger Alier.

Tot i ser conegut fonamentalment per la seva faceta de pensador de la Il·lustració, Rousseau exercí una intensa activitat com a musicòleg i compositor força desconeguda del gran públic. Gran defensor d’introduir a França els models de l’exitosa òpera bufa italiana, va mirar d’exemplificar les seves reivindicacions teòriques amb un exemple pràctic. Fou així com va crear Le devin du village, un intermezzo buffo, en un acte, amb llibret del mateix Rousseau.

A Terrassa es veurà aquesta òpera semiescenificada i en versió per a veu i piano. Els papers protagonistes els interpreten la soprano Beatriz Giménez (Colette), el tenor Beñat Eigarte (Colin) i el baríton Joan García Gomà (Colas, l’endeví), i Josep Buforn al piano. La direcció escènica és de Roger Alier i té una durada aproximada de 50 minuts.

Aquesta obra va ser estrenada al Palau Reial de Fontainebleau el 18 d’octubre de 1752. A l’Estat espanyol va ser estrenada a la Sala Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona el 9 de març de 1990, en versió pianística.

Aquesta darrera producció d’Amaresc ha estat possible gràcies a la complicitat dels intèrprets emergents catalans esmentats i de l’inestimable ajut del Dr. Roger Alier. També s’ha tingut el suport i la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa i del cicle Sons del Temps, en el marc del qual tindrà lloc l’estrena de la representació d’aquesta nova producció. Posteriorment, la producció viatjarà a Sicília, on es farà una nova representació, concretament a l’illa de Lipari.

Amaresc és una associació amb seu a Manresa integrada per un cercle d’amics, diletants i estudiosos del fenomen musical i les manifestacions escèniques agrupats en l’àmbit geogràfic de la denominada Catalunya central, amb l’ànim d’unir esforços vers l’estudi i la difusió de diferents gèneres i activitats artisticomusicals. Per aquest motiu, d’ençà de la fundació de l’associació el 2004, la finalitat és emprendre tot un seguit d’iniciatives per tal de promoure i organitzar diferents activitats i actes, així com la creació de canals de comunicació i debat, dirigits a un públic afí a aquests interessos. Entre les seves activitats, destaquen el cicle de música vocal i escènica de la Catalunya central Veus, i les produccions operístiques de petit format, així com recitals, xerrades, vetllades musicals, cursos i viatges culturals.

Més informació: www.amaresc.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter