Subscriu-te

Música i Patrimoni al Pla de l’Estany, temporada de concerts d’abast comarcal

Els violagambistes Pere Ros i María Alejandra Saturno inauguren la temporada el 16 de setembre a Camós

El cicle de concerts Música i Patrimoni al Pla de l’Estany, organitzat per Joventuts Musicals de Banyoles (JMB), arriba aquesta temporada 2012-13, la novena, a la plena consolidació, ja que els onze concerts que la integren tindran lloc, cada un, als onze municipis d’aquesta comarca gironina. I no només es tracta d’oferir música de primer nivell, sinó també d’ubicar-la físicament als indrets més bells de la comarca, tot maridant música i patrimoni, i convidant el públic a descobrir o redescobrir el patrimoni artístic i monumental del Pla de l’Estany.

El concert inaugural tindrà lloc el diumenge 16 de setembre a Camós (La Sala, 19 h), amb el violagambista català Pere Ros i la violagambista veneçolana María Alejandra Saturno, amb el programa “Dues violes de gamba en diàleg”.

Continuaran el cicle, l’actor Quim Lecina i la pianista Sira Hernández amb obres de Chopin i la proposta George Sand i jo, el 14 d’octubre a Banyoles (claustre del monestir de Sant Esteve); l’arpista Anna Quiroga, l’11 de novembre a Borgonyà (església de Sant Joan); la pianista holandesa Gile Bae, el 16 de desembre a Serinyà (església de Sant Andreu); els solistes de la Camerata de la Schubertíada, Cati Reus (violí), Anna Aldomà (viola) i Laia Puig (violoncel), que oferiran les Variacions Goldberg de J. S. Bach, el 27 de gener de 2013 a Porqueres (església de Santa Maria); el duo format per Rodrigo Moro (contrabaix) i Stefano Spanopoulos (piano), el 17 de febrer a Crespià (església de Santa Eulàlia); la guitarrista Isabel Maria Sánchez, el 3 de març a Esponellà (església de Santa Maria de Vilert); el duo Tendres Fruits, format per la flautista de bec Ànnia Fuentes i la clavicembalista Tomoko Matsuoka, el 31 de març a Vilademuls (església de Sant Joan Baptista); la soprano Cecília Rodríguez i el baríton Josep-Ramon Olivé, acompanyats al piano per Pedro Manuel Beriso, el 21 d’abril a Fontcoberta (Can Jan de la Farrés); el duo d’acordions Jeux d’Anches, format per Marco Sevarli i Nikola Kerkez, el 26 de maig a Sant Miquel de Campmajor (església de Santa Quitèria); i, finalment, la soprano Alba Bosch, amb el pianista Pedro Manuel Beriso, clou la temporada el 16 de juny al castell de Palol de Revardit. Tots els concerts s’escauen en diumenge, a les 19 h, i són d’entrada gratuïta.

Segons que explica el president de JMB, Miquel Cuenca i Vallmajó, en la presentació del cicle des del web de l’entitat, “aquest projecte endegat per Joventuts Musicals de Banyoles va néixer el 2004 com un complement de la programació que l’entitat oferia a Banyoles. Es tractava de dur alguns dels concerts que oferia JMB a la capital comarcal a d’altres municipis del Pla de l’Estany, a fi que la música de qualitat arribés també als altres municipis de la comarca. Al principi eren dos o tres concerts per semestre, barrejats amb la programació de JMB al Teatre Municipal de Banyoles i a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Amb el temps, el nombre de concerts es va anar incrementant fins a acabar constituint-se en sengles cicles semestrals i autònoms, amb perfil propi. I els dos cicles van acabar esdevenint una sola temporada completa el 2011-12, quan amb la incorporació de Crespià i Vilademuls, Música i Patrimoni al Pla de l’Estany va arribar per primer cop a tots els municipis de la comarca –llevat de Banyoles– amb una programació ambiciosa de setembre a juny. Aquesta temporada 2012-13 es fa un nou pas, definitiu si es vol: per primera vegada Banyoles se sumarà també al projecte, amb la qual cosa Música i Patrimoni al Pla de l’Estany arribarà a tots els onze municipis de la comarca. No cal dir que d’aquesta manera es converteix en l’únic projecte cultural d’abast comarcal que involucra tots els municipis del Pla de l’Estany”.

Per obtenir més informació i el contingut de la programació, es pot consultar el lloc web de Joventuts Musicals de Banyoles: www.jmbanyoles.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter