Subscriu-te

Amics de la Música de Badalona acull un cicle de conferències sobre el Barroc

Tomás Luis de Victoria

Aquest mes de març l’entitat Amics de la Música de Badalona organitza un cicle de tres conferències a càrrec de Joan Vives –musicòleg, col·laborador de Catalunya Música i també col·laborador d’Amics dela Músicade Badalona– amb el títol “Tres episodis musicals de l’Europa del primer Barroc”. Ara fa 400 anys Europa vivia moments de canvis també en l’àmbit musical que van comportar un redisseny profund del llenguatge pel fet que la polifonia ja no aconseguia satisfer les noves necessitats de l’expressió dels afectes a través de la música. Des d’Itàlia a la resta d’Europa, la nova concepció del baix continu coronava el triomf de la melodia acompanyada, tot proclamant d’aquesta manera el naixement d’una nova època… el Barroc.

Les xerrades tindran lloc els dies 13 de març (“El temps de Tomás Luis de Victoria”), 20 de març (“L’Anglaterra musical de William Shakespeare”) i 27 de març (“Versalles i l’organització musical del temps de Lluís XIV, el Rei Sol”) a la fàbrica d’Anís del Mono (20 h). El preu de les tres conferències és de 10 euros per als socis d’Amics de la Música de Badalona (AMB) i de 15 euros per als no socis, i cal reservar plaça (es poden recollir els tiquets els dies 6 i 7 de març al local de l’AMB, c/ Canonge Baranera, 22, porta 2, de18 a20 h).

D’altra banda, a la seu de l’AMB, els dies 16 d’abril i 16 de maig (20 h) tindran lloc dues audicions comentades, de les òperes La flauta màgica de Mozart i d’Adriana Lecovreur de Cilea (respectivament), a càrrec de Ferran Compte. L’entrada és lliure.

Per a més informació: www.amicsmusicabdn.cat

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter