Subscriu-te

El ‘Te Deum’ d’Arvo Pärt a Lleida, estrena a Catalunya i a l’Estat espanyol

Arvo Pärt

El diumenge 4 de març té lloc a Lleida (Auditori Enric Granados, 19 h) el concert amb la interpretació del Te Deum d’Arvo Pärt, fet que suposa l’estrena d’aquesta obra tant a Catalunya com a Espanya. Hi intervenen el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Orquestra Camerata XXI, dirigits per Xavier Puig; també hi haurà com a suport visual una projecció sincronitzada produïda per Zaraski. Serà a la segona part. A la primera part del concert s’interpretaran Collage über B-A-C-H, del mateix Arvo Pärt, i la cantata coral de Bach Christ lag in Todesbanden; un tancament del cercle per recordar la coneguda devoció d’Arvo Pärt envers la música de Bach.

El Te Deum d’Arvo Pärt (Paide, Estònia, 1935) és una obra composta el 1984, i revisada el 1992, per a triple cor, orquestra de corda, piano preparat i banda magnètica. La música d’Arvo Pärt ha captivat els auditoris de tot el món per la seva profunditat i senzillesa. Pare de la versió mística del minimalisme, és autor de nombroses obres religioses per a cor i orquestra. En aquest ocasió, l’experiència musical s’acompanya amb la projecció sincronitzada d’imatges abstractes generades electrònicament per l’impuls acústic de la música. Es tracta d’una aplicació informàtica creativa que garanteix la sincronia amb la percepció sonora i que ens endinsarà en aquesta dimensió espai-temps que la música de Pärt reclama.

Creat l’octubre de 1997, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados ha dut a terme una intensa tasca de difusió de la música simfonicocoral, interpretant les obres més significatives d’aquest repertori. Des de la seva creació, el cor fou dirigit pel mestre Manel Valdivieso, assistit per Antoni Pujol. També l’han dirigit en diverses produccions els mestres Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Casas, Mireia Barrera, Edmon Colomer, Jordi Mora, Salvador Mas, Franz-Paul Decker i Heribert Breuer. A partir del curs 2002-03 n’assumí la direcció el seu actual director, Xavier Puig Ortiz.

L’Oquestra Simfònica de Tarragona Camerata XXI va ser fundada l’any 2003 amb músics de Tarragona i de la resta del país. Des d’aleshores s’ha guanyat ràpidament el reconeixement i l’estima del públic i els crítics, essent considerada una de les orquestres més notables del present i amb més projecció de futur. Des de la seva creació el director titular és Tobias Gossmann.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter