Subscriu-te

Estrena d’Hèctor Parra amb l’OBC

Després de l’èxit de Caressant l’horizon d’Hèctor Parra a la Cité de la Musique, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) estrena el 24 de febrer (21 h) la darrera obra del jove compositor català, InFall-Chroma III. L’obra, encarregada per l’OBC, expressa tot el procés de desplegament de la natura des de l’origen de l’univers fins al naixement de la vida. Guardonat per l’IRCAM de París, Parra ha rebut encàrrecs d’orquestres com la Tokyo Philharmonic Orchestra i els grups de creació contemporània més prestigiosos, com l’Ensemble Intercontemporain de París.

En el concert –de la temporada de l’OBC i inscrit en el també Festival Nous Sons’12–, s’interpretarà igualment l’obra d’Hèctor Parra Karst-Chroma II (2007) i la Simfonia núm. 5 de Mahler. L’obra de Gustav Mahler va trigar dècades a ser reconeguda i estimada pel públic, a causa de la seva gosadia creativa i del seu caràcter innovador, que trencaven els motlles d’un simfonisme deutor del romanticisme. Actualment ja és un clàssic i la seva Simfonia núm. 5 és una de les seves obres més conegudes, amb un cèlebre “Adagietto” immortalitzat per Visconti en el seu film Mort a Venècia.

El concert, que es  repetirà el dissabte 25 (19 h) i el diumenge 26 (11 h), el dirigirà Lothar Zagrosek. Zagrosek és un director alemany reconegut internacionalment. Director titular de la Konzerthausorchester de Berlín fins al passat2011, ha treballat amb les principals orquestres alemanyes i ha dirigit, entre d’altres, a les òperes de Viena, Hamburg, Munic i Berlín.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter