Subscriu-te

BCN Clàssics presenta nova temporada, amb deu concerts al Palau de la Música i un d’extraordinari al Liceu

Deu concerts de gran format al Palau de la Música i un d’extraordinari, que tindrà lloc al Liceu, integren la nova temporada de BCN Clàssics, que es durà a terme entre els propers mesos d’octubre i maig.

Grans noms internacionals -entre els quals hi ha solistes, directors i orquestres de primer nivell- es combinen a la novena temporada d’aquest programador, que aposta per la màxima excel·lència musical i artística.

La temporada arrencarà el 28 d’octubre amb el concert inaugural a càrrec de la violinista Lisa Batiashvili i l’Orquestra de la Tonhalle de Zúric que, sota la batuta de Paavo Järvi, interpretaran la Setena simfonia de Mahler i el Concert per a violí núm. 2 de Prokófiev.

El 4 de desembre, BCN Clàssics tornarà a portar al Palau de la Música l’Orfeón Donostiarra i l’ADDA Simfònica Alacant -ja van formar part de la programació de la temporada passada-, enguany per interpretar la cèlebre cantata Carmina Burana de Carl Orff.

El mateix mes de desembre, el dia 12, serà el torn de Le Concert d’Astrée que, dirigit per Emmanuelle Haïm interpretarà Música aquàtica i Música per als reials focs d’artifici de Händel.

Els directors japonesos Masaaki i Masato Suzuki prendran el relleu amb el Rèquiem de Mozart al capdavant del Bach Collegium del Japó, que es podrà sentir el 23 de gener, en el primer concert de la temporada BCN Clàssics de 2025.

Pocs dies després, el 2 de febrer, passarà per Barcelona la gala del cinquantè aniversari dels 12 violoncel·listes de la Filharmònica de Berlín, i encara al febrer, el dia 13, serà el torn de la violinista Midori, l’Orquestra de la Suisse Romande i el director Jonathan Nott, que interpretaran el Concert per a violí de Sibelius i La consagració de la primavera de Stravinsky.

El pianista Evgeni Kissin tornarà a Barcelona per interpretar Bach, Chopin i Xostakóvitx el 6 de març, mentre que el 3 d’abril la soprano Serena Sáenz interpretarà un conjunt d’àries i cançons de Bellini, Mozart i Rossini amb el guitarrista Pablo Sainz-Villegas.

A la recta final de la temporada, arribaran alguns dels concerts més singulars, com el que celebrarà el centenari de la primera audició de Pierrot lunaire de Schönberg al Palau de la Música, amb aquesta obra i la Simfonia de cambra núm. 1 op. 9 del mateix compositor, el dia exacte en què s’escaurà aquest aniversari rodó, el 29 d’abril. El conjunt instrumental comptarà amb la violinista Patricia Kopatchinskaja, que també assumirà la part vocal de l’obra.

El mes de maig, en dos dies consecutius -10 i 11- Gustavo Dudamel dirigirà la London Symphony Orchestra. El primer dia, al Liceu, amb la soprano Marina Rebeka i obres de Strauss i Ravel, i l’endemà al Palau de la Música, per interpretar la Simfonia núm. 41 de Mozart i la Simfonia núm. 1 “Tità” de Mahler.

Paral·lelament a la programació simfònica, BCN Clàssics segueix apostant per la programació de proximitat amb el cicle Km0 per donar a conèixer intèrprets i autors del nostre país.

Enguany, el cicle consta de quatre concerts que aniran a càrrec del pianista Albert Cano Smit, la violinista Anna Urpina acompanyada de clavecí, el percussionista Miquel Bernat i la flautista Júlia Gállego.

Imatge destacada: (c) ACN.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter