Subscriu-te

El Festival de Pasqua de Cervera recordarà Ricard Lamote de Grignon i Josep Valls

Del 21 al 30 de març, tindran lloc els catorze concerts d’una nova edició -la catorzena- del Festival de Pasqua de Cervera, que presentarà fins a deu produccions en diversos espais de la ciutat.

Les tradicions musicals catalanes i el protagonisme als compositors i intèrprets del nostre país seran els eixos principals d’una programació que farà especial èmfasi en Ricard Lamote de Grignon -amb motiu del 125è aniversari del seu naixement- i Josep Valls i Royo -amb motiu del 25è aniversari de la seva mort-.

El Festival s’iniciarà el 21 de març amb el tradicional concert escolar, enguany a càrrec de LleidArt Ensemble amb “Les aventures de la Bol i el Ling”. El concert inaugural tindrà lloc el 23 de març al Paranimf de la Universitat, amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida dirigida per Salvador Brotons. L’endemà, la percussionista Núria Andorrà oferirà el seu espectacle “Nu.A”.

Després d’una breu pausa, l’activitat musical del Festival de Pasqua es rependrà dijous 28 de març, amb el concert que Arnau Tomàs (violoncel) i Mercè Hervada (piano) dedicaran al vint-i-cinquè aniversari de la mort de Josep Valls i Royo.

Divendres 29 de març, s’estrenaran els concerts de proximitat -actuacions curtes en espais del nucli antic de Cervera i que es repeteixen 2 cops (una sessió a les 11,30 hores i l’altra a les 13 hores)-: l’Auditori Municipal acollirà el concert d’Albert

Guinovart amb “El piano català. Tres poètiques diferents”, mentre que a la Casa Sabater del carrer Major, Blooming Duo presentarà “Noves sonoritats per a la tradició”. Per tancar la jornada, el concert de vespre anirà a càrrec del Cor Jove Nacional de Catalunya dirigit per Mireia Barrera amb el programa “La riquesa de la música coral catalana”.

Dissabte, 30 de març, s’iniciarà amb nous concerts de proximitat: l’Auditori acollirà “Ressonàncies de silenci” amb Sílvia Vidal (piano) i Ramon Humet (bols tibetans, bols de quars i gong), i a l’Església de Sant Joan, Dichos Diabolos oferiran un programa titulat “Nigra sum” a l’entorn de la Mare de Déu de Montserrat. Per tancar la jornada i el Festival, el Paranimf acollirà un concert dirigit per Xavier Puig amb Marta Bonet (soprano), Marta Infante (mezzosoprano), David Alegret (tenor), Jordi Serrano (baríton), el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Orquestra Terrassa 48, titulat “Francesc Andreví i Ramon Carnicer: dos lleidatans a Madrid”.

El Festival de Pasqua també acollirà diverses activitats paral·leles, com ara l’exposició “Alícia de Larrocha, 1923-2023”, la projecció dels documentals “Les mans d’Alícia” i “Revolutionary Quartet. L’enigma Gerhard”, la conferència: “Mompou i Gerhard, els dos camins de la modernitat” a càrrec de Raül Garrigasait o el concert – presentació del llibre “La viola tenor Parramon” amb Emmanuel Balssa (viola tenor), Daniel Blanch (piano), Jordi Pinto (autor del llibre) i Pere-Andreu Jariod (periodista i divulgador musical). Finalment, divendres 29 de març, es projectarà el documental “Les mans d’Alícia”.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter