Subscriu-te

Cervantes, Shakespeare i Lorca al 4t Festival Life Victoria

El baríton José Antonio López inaugura el LIFE Victoria amb un recital al voltant de Cervantes i Shakespeare. Foto: Igor Cortadellas
El baríton José Antonio López inaugura el LIFE Victoria amb un recital al voltant de Cervantes i Shakespeare. Foto: Igor Cortadellas

El Festival Life Victoria, creat fa tres anys per iniciativa de la Fundació Victoria de los Ángeles i amb la direcció artística del baríton Enric Martínez-Castignani fins a l’any passat, afronta aquesta quarta edició amb noves propostes i alguns canvis substancials: la desvinculació del baríton català com a director artístic i l’extensió en el calendari, amb concerts entre els mesos de novembre i desembre.

Enguany es passa de cinc a sis concerts, tot mantenint els altres projectes singulars. Junt amb els LIFE Concerts (que tindran lloc a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i a La Pedrera), continua la LIFE Akademie, amb conferències –Teresa Berganza, Xavier Albertí i Jaume Radigales, entre d’altres– i masterclasses a l’ESMUC –a càrrec del pianista Iaian Burnside–, i el LIFE New Generation, de suport a joves intèrprets presentats des de la Fundació Victoria de los Ángeles en format de “teloners” dels cantants programats. Els participants a les masterclasses d’Iain Burnside oferiran un recital el 9 de novembre a l’ESMUC, en el qual es podrà veure el treball realitzat durant les masterclasses entre el 5 i el 9 de novembre.

El pianista Iain Burnside oferirà unes masterclasses de Lied a l'ESMUC.
El pianista Iain Burnside oferirà unes masterclasses de Lied a l’ESMUC.

El concert inaugural del LIFE Victoria serà el 4 de novembre (20.30 h, Pavelló de Sant Rafael, Sant Pau Recinte Modernista) amb el baríton José Antonio López, una de les veus espanyoles més nobles dels nostres dies, acompanyat al piano pel prestigiós pianista Iain Burnside, en un programa que girarà al voltant de Cervantes i Shakespeare, amb motiu del 500 aniversari del seu naixement. Prèviament a aquest concert, el LIFE New Generation acollirà l’actuació de la soprano Mireia Tarragó acompanyada al piano per Eric Ledesma.

El dilluns 7 de novembre (20 h, Pavelló de Sant Rafael, Sant Pau Recinte Modernista) la soprano Carmen Solís, acompanyada al piano per Rubén Fernández Aguirre, oferirà un concert al voltant del poeta Federico García Lorca, vuitanta anys després del seu assassinat. La soprano extremenya interpretarà obres inspirades en textos del poeta granadí amb música de Xavier Montsalvatge, Manuel García Morante i Miquel Ortega. El programa es completa amb un cicle de cançons de Giuseppe Verdi.

El LIFE New Generation convida abans d’aquest recital la soprano Ulrike Haller, acompanyada al piano per Irune Liberal, que interpretarà un programa d’homenatge a Victoria de les Ángeles en commemoració de l’aparició de Catalunya Música, fa trenta anys, començant amb la primera peça que va emetre l’emissora: An die Musik de Franz Schubert.

Ja al desembre tindrà lloc un concert de presentació de l’enregistrament de la primera integral de la seva obra vocal. El concert, que serà el dimarts 13 de desembre (20 h, Auditori de La Pedrera), comptarà amb la participació dels protagonistes de l’enregistrament, que són la soprano Elena de la Merced, la mezzosoprano Carol García, el baríton David Menéndez i el pianista Rubén Fernández Aguirre.

El baríton Joan Martín-Royo oferirà un recital al voltant del tema de la nit. Foto: May Zircus
El baríton Joan Martín-Royo oferirà un recital al voltant del tema de la nit. Foto: May Zircus

Pocs dies abans de les festes nadalenques tindran lloc els dos darrers concerts del Festival. El dimarts 20 de desembre el baríton català Joan Martín-Royo oferirà un recital de lied sobre el tema de la nit amb cançons de Schumann i Schubert, acompanyat al piano pel francès Pierre Réach. El concert, una vegada més al Pavelló de Sant Rafael de Sant Pau Recinte Modernista, serà en benefici de l’ONG Le Refuge Kol de Cambodja, iniciativa duta a terme per Sophie Koch i Joan Martín-Royo.

 

La soprano Maria Katzarava tancarà el festival homenatjant Salvador Moreno.
La soprano Maria Katzarava tancarà el festival homenatjant Salvador Moreno.

El darrer concert del Festival serà el dimecres 21 de desembre, al mateix espai del recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, en format d’homenatge al compositor mexicà Salvador Moreno, en el centenari del seu naixement. La soprano mexicana Maria Katzarava i la mezzosoprano Rocío Tamez, acompanyades al piano per Francisco Poyato, recuperaran la memòria musical d’aquest compositor que va tenir una estreta relació amb Catalunya gràcies a la seva amistat amb Victoria de los Ángeles. El programa es completa amb peces de Serguei Rachmàninov i una selecció de chanson francesa.

Com a novetat, enguany el Festival acull un nou format per acostar-se al gènere lied. Són els “tasts de lied”, en què joves promeses del cant interpretaran 45 minuts de lied a l’auditori de la botiga Jorquera Pianos (carrer de Ferran Agulló, 10, a Barcelona), amb capacitat per a cinquanta persones. La proposta inclou un maridatge de música (lied) i menjar. Les dates d’aquests “tasts” seran el 16 de novembre (amb la soprano Laura del Río i el pianista Isaac Rodríguez), el 30 de novembre (amb la mezzo Anna M. Ollet i la pianista Irune Liberal) i el 14 de desembre (amb la soprano Irene Mas, la mezzo Helena Ressurreiçao i la pianista Neus García Puigdollers), amb entrada de preu únic a 5 euros.

Les entrades als concerts generals tenen preus entre els 20 i els 30 euros i es poden adquirir a través del web www.lifevictoria.com.

 

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter