Subscriu-te

La 10a edició del Festival Corearte Barcelona, del 17 al 13 d’octubre, presenta ‘Carmina Burana’

corearte-imatge

Corearte és un festival internacional de cors no competitiu que celebra enguany la desena edició a Barcelona. Comença avui dilluns, 17 d’octubre, i que acabarà el proper diumenge, 23 d’octubre. Durant una setmana s’hi duran a terme diversos tallers destinats als cors i cantaires participants, que tenen com a objectius principals la formació i l’intercanvi de vivències i experiències musicals, i que seran conduïts per directors importants i de projecció internacional, com el belga Johan Duijck, el català Josep Prats i els bascos Basilio Astúlez i David Azurza, entre d’altres.

En aquesta edició 2016, els tallers seran impartits per Maria Guinand, Josep Prats i David Azueza. Hi participaran els grups corals: Coro de la Fundación Cultural Franco-Argentina Jean Mermoz de Buenos Aires (Argentina), Coro Libertatem de Guadalajara (Mèxic), Los Cantores de San Juan Macías de Lima (Perú), Coro de la Universidad de Guanajuato (Mèxic), Niños Cantores de la Araucanía de Temuco (Xile) i Cantoría, Coro de Concierto de la UPRA d’Arecibo (Puerto Rico). El certamen comptarà amb la participació especial de la Coral Cantiga, Coral Sinera, Coral Allegro de Barcelona i el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers.

Durant el Festival s’oferiran concerts gratuïts en llocs tan emblemàtics de la ciutat com el Parc Güell i la Cripta de la Sagrada Família, i també a l’abadia de Montserrat. El concert de cloenda dels tallers serà el divendres 21 d’octubre al monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona.

Com a punt destacat, aquest any el Festival presenta la cantata Carmina Burana de Carl Orff el dissabte 22 d’octubre (21 h) al teatre Atrium de Viladecans, en una versió per a solistes, cor, piano i percussió, a càrrec de la Coral Cantiga i la Coral Sinera de Barcelona, juntament amb els cors participants en el Festival. La versió serà dirigida per Josep Prats i comptarà amb els cantants solistes Ulrike Haller, Toni Gubau i Germán de la Riva, amb Daniel García i David Malet al piano i el grup Percussions de Barcelona. Les entrades, a 18 euros, ja es poden adquirir en aquest enllaç.

Corearte és una associació cultural sense ànim de lucre, dirigida per Carlos Sesca, que té com a finalitat orientar polítiques culturals per a la promoció, el foment i la difusió de diferents manifestacions artístiques, sobretot les relacionades amb el cant col·lectiu; i que treballa en l’organització de festivals anuals amb formacions corals de primer nivell. Així, a banda del Corearte Barcelona, aquesta entitat organitza trobades a diversos llocs del món; també organitza tallers i colònies musicals per a joves.

Per a més informació: www.corearte.es.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter