Subscriu-te

Cicle de Tardor i tercera temporada de concerts al Jardí dels Tarongers

La pianista Paulina Dumanaite actuarà el 28 d'octubre al cicle Jardí dels Taronjers
La pianista Paulina Dumanaite actuarà el 28 d’octubre al cicle Jardí dels Taronjers

El proper divendres, 14 d’octubre, comença el Cicle de Tardor i tercera temporada de concerts que organitzen el Consell Català de la Música i l’Associació Jardí dels Tarongers a la Casa Bartomeu, situada al barri de Pedralbes de Barcelona. El projecte de reprendre l’activitat musical en aquest escenari es va consolidant com a plataforma de presentació de les noves generacions de talents musicals del país, una activitat que rep el suport d’algunes institucions privades i la resposta entusiasta i l’estímul del públic.

El cicle començarà divendres que ve amb l’actuació de la pianista Amaia Osés, amb obres de Haydn (Sonata en Re major), Skriabin (Preludis, op. 11, 1-15) i Liszt (La vall d’Obermann). Després vindran, sempre en divendres, les actuacions de la pianista Paulina Dumanaite, que oferirà obres de Beethoven, Mompou i Rachmàninov (28 d’octubre), i la soprano Montserrat Seró i la mezzo Helena Ressurreiçao, acompanyades pel pianista Jordi Matas, amb cançons i àries de Vianna da Motta, Lacerda, Toldrà, Mompou, Monteverdi, Händel, Rossini, Mozart i Offenbach (11 de novembre). El 25 de novembre, les pianistes Misaki i Asami Pascual oferiran un repertori basat en obres de Granados i Ravel, i el 2 de desembre clouran el concerts d’homenatge a l’obra d’Enric Granados el violoncel·lista Peter Schmidt acompanyat de Katia Michel al piano; el duo també oferirà una sonata de Grieg.

El Kor Ítsia tornarà a actuar al Jardí dels Tarongers-Casa Bartomeu el 16 de desembre.
El Kor Ítsia tornarà a actuar al Jardí dels Tarongers-Casa Bartomeu el 16 de desembre.

El 16 de desembre clourà el Cicle de Tardor el Kor Ítsia, amb un repertori de cançons de Nadal de diferents països, sota la direcció de Jaume Sala. Finalment, el dijous 22 de desembre es realitzarà una vetllada nadalenca en benefici de l’Escola Moragas, amb el recital del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra.

La Casa Bartomeu-Jardí dels Tarongers va ser, gràcies al mecenes Josep Bartomeu, un centre vital de la vida musical de Barcelona a mitjan segle XX. L’espai era un lloc d’acollida per als joves talents musicals. L’any 1980 Josep Bartomeu va cedir la casa a la Generalitat amb la condició que hi continués l’activitat musical. I s’hi va instal·lar el Centre de Documentació Musical, però l’any 2001 la casa va quedar tancada i abandonada fins que la Generalitat la va cedir al Consell Català de la Música, que ha volgut mantenir-hi l’objectiu que va proposar Josep Bartomeu: oferir a joves músics la possibilitat de presentar-se davant del públic.

D’una durada aproximada de 40 minuts sense descans, els concerts començaran puntualment a les 19.30 h i són d’entrada lliure (places limitades i sense reserva), però s’hi proposa una aportació a partir de 7 euros per a cada concert. En finalitzar l’actuació se serveix una copa de cava als assistents.

Per a més informació: www.jardidelstarongers.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter