Subscriu-te

Segon Festival de Música Polonesa a Catalunya

Apollon Musagète Quartet. © Paul Harris
Apollon Musagète Quartet. © Paul Harris

Del 15 al 23 d’octubre tindrà lloc el segon Festival de Música Polonesa a Catalunya, amb quatre concerts que es realitzaran al Palau de la Música Catalana, al teatre El Casal de la localitat d’Amer i a L’Atlàntida de Vic. El Festival, la primera edició del qual va tenir lloc l’any 2014, vol donar a conèixer al públic català les obres mestres de la música clàssica polonesa al costat de les grans obres del repertori internacional, amb músics del país d’origen i catalans. El Festival començarà dissabte que ve, 15 d’octubre, al Palau de la Música Catalana, amb un concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès (que també pertany al cicle Simfònics al Palau) en què intervindrà la soprano polonesa Iwona Sobotka com a solista convidada. Amb direcció de Víctor Pablo Pérez, Sobotka interpretarà les Cançons de la princesa d’un conte de fades, op. 31 del polonès Karol Szymanowski; també s’hi oferirà l’obra Tres obres en estil antic d’un altre polonès, Henryk Górecki. Completarà el programa la Simfonia núm. 4 de Mahler.

Bartek Niziol. © Raphael Zubler
Bartek Niziol. © Raphael Zubler

El diumenge 16 d’octubre l’Apollon Musagète Quartet –format per Pawel Zalejski i Bartosz Zachlod, violins; Piotr Szumiel, viola, i Piotr Skweres, violoncel–, en la seva segona visita a Barcelona oferirà al Petit Palau un programa extraordinari amb el Quartet de corda núm. 5, op. 64, “l’Alosa” de Haydn, el Quartet de corda núm. 1 de Karol Szymanowski, considerat un dels quartets de corda més bells del segle XX, i el Quartet de corda en Sol menor de Grieg. Completarà el programa la curiosa transcripció que Mili Balàkirev va fer d’un dels magnífics Estudis per a piano de Frédéric Chopin.

lluis_grané

A Amer, el 22 d’octubre, el pianista català Lluís Grané oferirà peces de Mompou, Granados i Chopin, en un homenatge al compositor polonès. Finalment, el 23 d’octubre tancarà el Festival el violinista Bartek Niziol amb l’Spyros Ensemble (Eoin Andersen, violí; Sebastian Eyb, viola; Denis Severin, violoncel, i Tatiana Korsunskaia, piano), a L’Atlàntida de Vic, amb el Quintet per a piano i cordes de Brahms i el Quintet per a piano i cordes de Juliusz Zarebski. Niziol tocarà amb un violí Guarneri del Gesù del 1727.

El Festival és organitzat per l’associació Idea Gestió Cultural amb la participació de la Fundació Ogrody Muzyczne de Varsòvia, i compta amb el cofinançament del Ministeri de Cultura i Patrimoni Nacional de la República de Polònia i amb el suport de l’Ambaixada de Polònia a Madrid i el Consolat de Polònia a Barcelona.

Més informació a: www.musicapolonesa.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter