Subscriu-te

Cicle El Primer Palau 2014, convocatòria oberta fins al 6 de juny

També s’atorgarà el Premi El Primer Palau, ofert per Mitsubishi Electric.

La convocatòria és oberta fins el 6 de juny
La convocatòria és oberta fins el 6 de juny

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música organitza la 19a edició del cicle El Primer Palau, amb la finalitat de donar una oportunitat de debutar en el marc prestigiós de la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana als joves intèrprets de música clàssica que encara no hagin tingut ocasió de fer-ho individualment com a solista en concert públic.

La convocatòria és oberta a instrumentistes de corda, teclat, vent o percussió, cantants, duos amb piano i grups de música de cambra constituïts, de nivell superior o graduats. Els sol·licitants hauran de ser de nacionalitat espanyola, o residents a l’Estat espanyol, nascuts a partir de l’any 1987, en el cas dels instrumentistes, o a partir de l’any 1984, en el cas dels cantants.

Els candidats hauran d’enviar la sol·licitud de participació al cicle –abans del dia 6 de juny de 2014– a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, El Primer Palau, c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona, juntament amb la documentació següent: fotocòpia del DNI, certificat d’estudis, currículum artístic (amb la confirmació documental corresponent), fotografia amb qualitat suficient per ser publicada, enregistrament en disc compacte o DVD i, si s’escau, qualsevol documentació que permeti avaluar el nivell artístic. Una qualitat tècnica deficient de l’enregistrament enviat pot influir negativament en la selecció dels candidats.

Els sol·licitants hauran de presentar una o diverses propostes del repertori que desitgin interpretar, de 45 minuts aproximadament, corresponent a la modalitat, o modalitats, escollida (recital, música de cambra). En el cas dels conjunts de cambra, caldrà presentar –a més del currículum individual dels components, que també hauran de complir les condicions de les bases– un historial del grup adientment documentat.

La selecció d’intèrprets serà realitzada, a partir de les sol·licituds rebudes, per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, amb l’eventual assessorament d’una comissió consultiva de persones expertes. A més de la vàlua dels intèrprets aspirants, serà tinguda en compte l’adequació de les propostes a l’estructura dels concerts prevista pels organitzadors, l’interès del repertori proposat i la varietat de la programació global. La presència d’obres de compositors catalans actuals –al costat del repertori clàssic– en les propostes de programació dels aspirants, serà considerada positivament a l’hora de seleccionar els participants. Si ho creu convenient, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música es reserva el dret de convocar alguns dels aspirants per realitzar una audició prèvia.

El cicle constarà de quatre concerts, que tindran lloc durant els mesos de setembre i octubre de 2014. Els concerts del cicle El Primer Palau podran ser enregistrats, totalment o parcialment, per l’emissora Catalunya Música. Els participants es comprometen a autoritzar gratuïtament la reproducció i/o comunicació pública de les execucions derivades d’aquestes bases, sense perjudici de reconèixer-ne l’autoria en favor de la seva persona.

Premi El Primer Palau

Paral·lelament a la celebració del cicle, es convoca el Premi El Primer Palau, que serà atorgat a un dels participants –individual o col·lectiu– per un jurat la composició del qual es donarà a conèixer oportunament.

El Premi El Primer Palau –ofert per Mitsubishi Electric Europe B. V. Sucursal a Espanya– és dotat amb 6.000 euros i no podrà ser dividit. Si el jurat ho considera oportú, podrà concedir, a més, un segon premi dotat amb 3.000 euros i dos accèssits dotats cada un amb 1.500 euros. També, a criteri del jurat, és oberta la possibilitat de concedir dos segons premis ex aequo, dotats cada un d’ells amb 3.000 euros, en aquest cas sense accèssits, o bé 4 accèssits dotats amb un mínim de 1.500 euros, en el cas que no sigui concedit cap segon premi. Entre els intèrprets guardonats en aquesta edició d’El Primer Palau, l’emissora Catalunya Música atorgarà un premi que consistirà en la promoció internacional a través de la xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió.

Un jurat format per una representació de la crítica musical de Barcelona atorgarà el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros, destinats a comprar material musical. La proclamació oficial del veredicte tindrà lloc en el concert extraordinari de cloenda del cicle.

Més informació i detall de les bases de participació a www.palaumusica.cat.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter