Subscriu-te

Convocatòria del XXV Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CNDM 2014

Premi_Compisició_SGAE_cartell_petit

La Fundació SGAE i el Centro Nacional para la Difusión Musical (CNDM) convoquen la 25a edició del Premi Joves Compositors Fundació SGAE-CDMC 2014. Consolidats ja entre els professionals de la música, aquests guardons tenen com a objectiu estimular la creació en el camp de la música clàssica contemporània entre els joves compositors i donar a conèixer nous llenguatges, tendències i expressions musicals.

Hi poden concórrer tots els compositors de qualsevol país del món, amb obres de qualsevol llenguatge o tendència estètica de música contemporània, que en la data de tancament d’aquesta convocatòria, el dia 5 de setembre de 2014, encara no hagin fet els 35 anys d’edat i que siguin socis de l’SGAE.

Les obres concursants han de ser necessàriament inèdites, amb una durada entre set i dotze minuts i s’han d’ajustar a una plantilla instrumental integrada per un mínim de cinc intèrprets i un màxim de vuit (més electrònica opcional), amb una combinació lliure dels instruments següents: flauta (dobla en piccolo/ flauta en Sol), clarinet en Si bemoll (dobla en clarinet baix), percussió, piano, violí, viola, violoncel, contrabaix i electrònica.

Se seleccionaran quatre obres finalistes, que optaran als guardons, valorats en 11.700 euros i que es concreten de la manera següent: 6.000 euros per al primer premi, Premi Xavier Montsalvatge; 3.000 euros per al segon premi, Permi Carmelo Alonso Bernaola; 1.500 euros per al tercer premi, Premi Francisco Guerrero Martín, i 1.200 euros per a la menció honorífica, Menció Juan Crisóstomo Arriaga. A més, per contribuir a la promoció i difusió posteriors de les obres guanyadores, la Fundació SGAE editarà un disc de promoció amb l’enregistrament en directe de les interpretacions ofertes en el concert final.

El 24 de novembre de 2014 se celebrarà a l’Auditorio 400 del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, de Madrid, el concert amb les quatre obres finalistes i es donaran a conèixer els guardons. En l’edició 2013, el compositor Marc García Vitoria va obtenir el primer premi per la seva obra Alias; José Miguel Fayos Jordán, el segon, per Letanías a un ángel gótico; Julián Ávila Sausor, el tercer, per Blau, i la menció honorífica fou per Carla Armas, per Io Pur Respiro.

Els interessats poden ampliar aquesta informació consultant-ne les bases o www.cndm.mcu.es o bé enviant un correu electrònic a la Fundació SGAE: informacion@fundacionsgae.org.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter