Subscriu-te

Cinemes Girona i Vesc produeixen Concerts en Família

El saxofonista Llibert Fortuny oferirà un taller-concert per a infants i famílies
El saxofonista Llibert Fortuny oferirà un taller-concert per a infants i famílies

Els Cinemes Girona i l’empresa de producció d’espectacles Vesc ha posat en marxa un cicle de concerts per a nens i famílies, en la primera iniciativa que es fa a Catalunya des de l’àmbit privat, és a dir, sense cap tipus de subvenció. Es tracta d’un conjunt d’espectacles en què tenen cabuda la música clàssica, la música antiga i el jazz, al costat  de la rumba catalana, el blues o els contes musicals.

La iniciativa, que té vocació de continuïtat en el temps, va començar a principis de gener amb l’espectacle Landry el rumbero –un concert de nadales amb rumba catalana– i Pep López amb  Per terra de dracs, en un recorregut pel món fantasiós dels contes infantils. La companyia Samfaina de Colors pren el relleu –s’oferirà una sessió el 19 de gener– amb De bracet, un espectacle per fer estimar la poesia a través dels llibres, la guitarra, les veus i ritmes musicals com el blues. El 26 de gener i el 2 de febrer és el torn del grup Fem Sonar les Musiquetes, que amb Musiquetes per la bressola ofereixen un viatge pel món de l’avi Pelacanyes, en el qual els infants descobreixen un dibuixant que escriu poesies i cançons, una senyora que toca el piano i fa escultures i una pila de jocs, dites i refranys.

L’Ensemble Ambients presenta l'espectacle Bada Barroc als Cinemes Girona
L’Ensemble Ambients presenta l’espectacle Bada Barroc als Cinemes Girona

La Botzina, amb l’espectacle Pitos a dojo, ofereix un recorregut per una dotzena d’instruments de vent diferents, els dies 9 i 16 de febrer, i l’Ensemble Ambients presenta un espectacle, Bada Barroc, que ens endinsa en una època llunyana de la música, amb partitures antigues, retrats dels compositors, quadres de l’època, acompanyats de diferents històries i curiositats de les obres que s’interpreten, els dies 23 de febrer i 2 de març.El mes de març l’ocuparan December Quintet, amb un espectacle els dies 9 i 16 de març que, titulat El rostre pàl·lid, recupera el personatge principal de la comèdia del cinema mut del mateix nom, protagonitzada per Buster Keaton. La música, composta per a l’ocasió pel December Quintet, barreja diferents estils de jazz (latin, swing, be-bop…) i permet aprendre la funció de la música en el cinema mut i alhora gaudir de la projecció del film mentre el grup toca la banda sonora en directe. El trimestre d’hivern d’aquest cicle acaba amb el taller-concert de Llibert Fortuny, en què el saxofonista introduirà els oients al món dels saxos, els EWI i maquinetes que porten a músiques sorprenents, en un programa que tindrà lloc el 23 i 30 de març.

Tots els espectacles estan concebuts per a infants a partir de 3 o 4 anys i les entrades tenen un preu únic de 8 euros (a partir dels 3 anys). Les entrades anticipades es poden aconseguir a través del servei de Ticketmaster i els espectacles tenen lloc als Cinemes Girona, al carrer Girona, 175, a la ciutat de Barcelona.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter