Subscriu-te

L’Orquestra Da Camera s’estableix com a formació amb continuïtat

Concert de presentació de l’Orquestra Da Camera el 9 d’octubre de 2013 al Palau de la Música Catalana. © www.facebook.com/viulaclassica
Concert de presentació de l’Orquestra Da Camera el 9 d’octubre de 2013 al Palau de la Música Catalana. © www.facebook.com/viulaclassica

L’Orquestra Da Camera, que va néixer com a iniciativa del cicle de concerts Ibercamera per celebrar el 30è aniversari, tindrà continuïtat. La iniciativa aprofita els grans valors musicals del país que formen part d’algunes de les formacions de cambra i orquestrals més potents del moment, per tal de confegir una orquestra de corda de primer nivell. En el concert de presentació, el 9 d’octubre de 2013 al Palau de la Música, s’hi van poder veure membres de quartets de primera línia, com són el Quartet Casals, Cuarteto Quiroga, Quartet Gerhard i Quartet Alart, o solistes com Miguel Colom. Una proposta que Ibercamera s’ha plantejat sempre com un projecte social més enllà de l’activitat exclusivament concertística. És per aquest motiu que, fruit de l’èxit del primer concert al Palau de la Música Catalana, en el cicle Ibercamera es vol donar continuïtat al projecte amb dues línies d’acció.

D’una banda, es vol establir i consolidar una activitat concertística de primer nivell que portarà l’Orquestra Da Camera de gira pels principals festivals i sales de concerts nacionals i internacionals. A més a més, en les gires i concerts col∙laborarà amb grans músics de l’actualitat. En aquest sentit, està previst que els seus propers concerts tinguin lloc l’agost de 2014 durant la temporada de festivals d’estiu. A més, l’Orquestra Da Camera ha acordat una residencia al Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell per a les properes edicions. Així mateix, el maig de 2015 l’orquestra es tornarà a reunir per sortir de gira per algunes de les principals ciutats espanyoles.

D’altra banda, i de manera paral·lela a la seva activitat concertística, l’Orquestra Da Camera desenvoluparà durant les seves trobades tot un seguit d’activitats pedagògiques i socials centrades destinades a la infància i la joventut. El sentit últim d’aquestes activitats serà la voluntat de transmetre els valors implícits presents en una orquestra professional i el valor del coneixement mitjançant l’activitat musical. Amb aquest motiu, la formació ha signat un acord de col∙laboració amb la Fundació Privada Cercle per al Coneixement, que porta 10 anys promocionant els valors del coneixement.

L’Orquestra Da Camera rep el nom en homenatge a l’Associació Música da Camera, fundada el 1913 i que, dirigida artísticament per Pau Casals, va crear una tradició filharmònica potent que va situar Barcelona al centre de l’activitat musical internacional, tot convidant-hi intèrprets de la categoria d’Stravinsky, Falla, Prokófiev, Rubistein o Strauss.

L’Orquestra Da Camera està formada per membres dels quartets Casals, Gerhard, Quiroga i joves músics del nostre país que col∙laboren habitualment amb les millors orquestres internacionals, com són la Mahler Chamber Orchestra, Les Arts Florissants, l’Orquestra de Radio Frankfurt, Lucerne Festival Orchestra, Orquestra Simfònica de Bamberg o Acadèmia de la Filharmònica de Berlín, entre d’altres. Tots ells, joves que tenen en comú el seu gran talent i una rica, brillant i contrastada trajectòria professional. Una generació de músics que ha assolit una excel∙lència artística que ens prestigia a tots.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter