Subscriu-te

Núria Sempere i Melissa Mercadal, nous càrrecs directius a l’ESMUC

Núria Sempere, fins ara directora de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat, n’és la nova directora general. I Melissa Mercadal, que exercia de cap de Recerca, Innovació i Formació de l’ESMUC, la nova directora acadèmica.

El patronat de la Fundació per a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), dependent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha nomenat recentment Núria Sempere i Melissa Mercadal com les noves màximes responsables del centre públic d’ensenyament superior de música. Núria Sempere hi ocuparà el càrrec de directora general, mentre que Melissa Mercadal en serà la nova directora acadèmica. Les dues noves responsables de l’ESMUC substitueixen Josep Borràs, que ha assumit el càrrec de director del Conservatori Municipal de Música de Badalona. Borràs ha estat director acadèmic i director general del centre els últims deu anys, i ara continuarà sent professor de fagot històric del Departament de Música Antiga de l’ESMUC.

Tant Núria Sempere com Melissa Mercadal són professores de l’escola i en coneixen el funcionament i les característiques. Sempere havia estat membre del primer equip directiu de l’ESMUC i actualment era professora del Departament de Producció i Gestió. Fins ara ha estat la directora de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) de l’Hospitalet de Llobregat. Per la seva part, Mercadal ha ocupat el càrrec de responsable de Recerca, Innovació i Formació, a més de ser professora del Departament de Pedagogia i coordinadora del Màster de Musicoteràpia.

A l’ESMUC, Jordi Salgado continua amb les seves responsabilitats de gerent. Aquesta és la primera vegada en els divuit anys de funcionament de l’ESMUC que els dos màxims càrrecs de responsabilitat recauen en dues dones.

Núria Sempere dirigia l’EMMCA, és professora del Departament de Producció i Gestió de l’ESMUC i membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), de la qual és la presidenta fundadora. A l’ESMUC ha impartit les assignatures de Desenvolupament Professional, Gestió de Centres Educatius, Gestió de Projectes Comunitaris i Gestió del Patrimoni Musical. Acadèmicament té el diploma d’estudis avançats per la Universitat de Barcelona, el Màster en Direcció Pública per ESADE, la llicenciatura en història de l’art per la Universitat de Barcelona i el títol de professora de guitarra pel Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Melissa Mercadal

Per la seva banda, Melissa Mercadal té més de vint-i-cinc anys d’experiència clínica en el camp de la musicoteràpia. Ha combinat l’activitat docent i de recerca amb el càrrec de responsable de Recerca, Formació i Innovació de l’ESMUC, on també coordina el Màster de Musicoteràpia. En el camp de la musicoteràpia s’ha especialitzat en l’àrea de geriatria i demències, col·lectiu amb el qual té una llarga experiència clínica i sobre el qual ha publicat extensament, tant en l’àmbit nacional com internacional. És membre del grup de recerca Psicopersona (Psicologia, Persona i Context) de la Universitat Ramon Llull. Actualment és la delegada espanyola a l’European Music Therapy Confederation (EMT) i cap del Comitè de Publicacions de la World Federation for Music Therapy (WFMT).

Imatge destacada: Núria Sempere

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter