Subscriu-te

Comença la 49a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas

El baríton belga José van Dam, membre del jurat, serà el protagonista de la tradicional “Tarda amb” que tindrà lloc el dia 21 de gener al Foyer del Gran Teatre del Liceu a les 18.30 h

Aquest diumenge, 15 de gener, comença la 49a edició del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, In memoriam de Maria Vilardell, que se celebrarà a Barcelona fins al dia 22 de gener de 2012. El dia abans, 14 de gener, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona tindrà lloc l’habitual pregó del Concurs, que serà a càrrec del catedràtic Josep Lluís Vidal, que es titula “La música, l’amistat, la tenacitat,  o sia  Maria Vilardell”, i comptarà amb la participació de la contralt Ewa Podlés –segon premi en la 19a edició, l’any 1981–, que hi oferirà un recital.

L’actual edició del concurs de cant, instituït en memòria del cèlebre tenor Francesc Viñas, considerat el millor intèrpret espanyol de les òperes de Wagner, estarà dedicada a la memòria de Maria Vilardell, néta del cantant i impulsora principal del concurs fins al moment de la seva mort, el passat 22 de març de 2011.

El concurs, en el qual poden prendre part els cantants de qualsevol nacionalitat de18 a 32 anys per a les veus femenines i de 20 a35 anys per a les masculines (ambdues edats complertes durant l’any 2011), ofereix 6 premis oficials, 12 premis especials i 13 premis extraordinaris, per un valor total de 85.700 euros. Altres premis són borses d’estudi, concerts i contractes en teatres d’òpera a Espanya i altres països. Els Amics de l’Òpera de Sabadell oferiran un contracte i el Gran Teatre del Liceu i el Teatro Real contractaran els dos primers grans premis durant les properes temporades. Montserrat Caballé, Bernabé Martí i Plácido Domingo hi ofereixen els seus tradicionals premis. D’altra banda, el concurs comptarà amb un premi al millor cantant català, ofert per l’Ajuntament de Moià (lloc de naixement del tenor Viñas).

Enguany, i després de les audicions preliminars realitzades a Milà (La Scala), Londres (Covent Garden), París (Opéra National), Nova York (Metropolitan), Madrid (Teatro Real), Hamburg (Staatsoper) i a Barcelona (Gran Teatre del Liceu), participaran en el concurs un total de 539 aspirants, de 61 països diferents.

El jurat de la fase final estarà format per Joan Matabosch (president), la mezzosoprano italiana Fiorenza Cossotto, Ana Esteban, Tobias Hasan, Jesús Iglesias Noriega, Peter Mario Katona, Elisabeth Pezzino, Lenore Rosenberg, Illias Tzempetonidis, Eva Wagner-Pasquier –besnéta del compositor Richard Wagner– i el baríton belga José van Dam, que serà protagonista el dia 21 de gener de la tradicional “Tarda amb” –presentada pel crític musical Jaume Radigales– i que tindrà lloc al Foyer del Gran Teatre del Liceu a les 18.30 h.

Les proves eliminatòries tindran lloc al Conservatori Municipal de Música del carrer del Bruc, 110. La final serà el dia 20 de gener, a les 15 h, i el concert final a càrrec dels cantants premiats, el diumenge 22 de gener, a les 18 h, al Gran Teatre del Liceu, amb la participació de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, sota la direcció de Gueràssim Voronkov.

Més informació: www.liceubarcelona.cat/francisco-vinas

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter