Subscriu-te
,

Comença la temporada 2021-22 d’Òpera a Catalunya amb ‘Il barbiere di Siviglia’

Aquest dimecres, 20 d’octubre, començarà la temporada 2021-22 d’Òpera a Catalunya amb Il barbiere di Siviglia de Rossini al teatre La Faràndula de Sabadell, una nova producció que farà un gira, fins al 14 de novembre, per vuit teatres catalans més, a les ciutats de Reus, Figueres, Manresa, Sant Cugat del Vallès, Barcelona, Lleida, Tarragona i Granollers, dins el circuit Òpera a Catalunya, amb un total d’onze representacions. Aquesta temporada –34è Cicle d’Òpera a Catalunya i 39a Temporada d’Òpera a Sabadell– és la primera amb la nova Fundació Òpera a Catalunya (FOC) a ple rendiment. El circuit d’Òpera a Catalunya està integrat per les ciutats de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Granollers, Reus, Girona, Vic, Tarragona, Lleida, Viladecans, Barcelona i Figueres, que enguany es reincorpora al circuit.

La temporada 2021-22 consta de sis produccions que superaran la quarantena de representacions. Seran tres títols operístics: Il barbiere di Siviglia de Rossini, (octubre-novembre del 2021) Don Pasquale de Donizetti (febrer-març del 2022) i Rigoletto de Verdi (abril-maig del 2022), i un concert-recital d’homenatge a Amadeu Vives, en commemoració del 150è aniversari del seu naixement, en coproducció amb el Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, a Sabadell els dies 26 i 28 de novembre i l’endemà, dia 29, al Palau. Completen la temporada dos concerts extraordinaris, un amb el Requiem de Verdi, amb l’OSV, el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell, el Cor Ciutat de Tarragona i el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados (que forma part de la gira de Setmana Santa de l’OSV a sis localitats), i un concert d’àries de Händel amb els cantants Sonia Prina i Juan Sancho i el conjunt barroc Vespres d’Arnadí, ambdós el mes d’abril i inclosos també al cicle Simfònics al Palau que organitza l’OSV i el Palau de la Música.

La Fundació Òpera a Catalunya (FOC), que va engegar la seva activitat al principi del 2021, està formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell, el Ministerio de Cultura y Deporte, la Diputació de Barcelona i d’altres institucions, patrocinadors, col·laboradors i mecenes.

D’altra banda, també s’ha presentat el 25è aniversari de l’Escola d’Òpera de Sabadell, el projecte que prepara de forma exhaustiva els alumnes en tot allò que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Cada any l’Escola se centra en un dels títols operístics de la temporada Òpera a Catalunya. Enguany el títol és Il barbiere di Siviglia, que comptarà amb els joves cantants Quim Cornet (Figaro), Agustín Gómez (comte d’Almaviva), Susana García (Rosina), Emilia Pérez (Berta) i Lucas López (Fiorello), guanyadors del 25è Concurs Mirna Lacambra que es va celebrar el juliol passat. Tots ells tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari i representar l’obra en dues funcions extraordinàries, els dies 21 i 23 d’octubre a Sabadell.

Imatge destacada: imatge de promoció d’Il barbiere di Siviglia

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter