Subscriu-te
,

El Concurs de Cant Montserrat Caballé aterra per primera vegada al Liceu

El Gran Teatre del Liceu acollirà per primera vegada el Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé, en la que serà la setzena edició, amb la celebració de les proves semifinals al Foyer del Liceu el 21 d’octubre (12 h) i la prova final a l’escenari del Teatre l’endemà, 22 d’octubre (16 h); prèviament, les fases eliminatòries tindran lloc del 17 al 20 d’octubre (de 15 a 20 h) al CaixaForum Barcelona. La finalitat del Concurs és mantenir viu el record de la vida i obra de la soprano catalana i universal Montserrat Caballé i promoure amb beques i estudis la tasca docent que va desenvolupar, destinada a ajudar els joves talents de la lírica.

En aquesta setzena edició, s’hi han inscrit 341 participants de 58 països diferents. S’hi atorgaran tres premis, dotats amb 15.000, 6.000 i 3.000 euros, a més de premis especials concedits pel Gran Teatre del Liceu i el Festival Castell de Peralada, que premiaran un dels finalistes amb la participació en una de les seves futures produccions. El jurat està format per Fernando Sans Rivière (president), Víctor García de Gomar, Jaume Aragall, Carmen Bustamante, Carlos Caballé i Roger Alier.

El somni de Montserrat Caballé els seus darrers anys va ser crear una fundació i mantenir viu el seu Concurs Internacional de Cant com a trampolí per a noves generacions de joves talents. Amb la finalitat d’assolir els seus desitjos, la família va decidir crear la Fundació Privada Montserrat Caballé, que té com a objectiu mantenir viu el record de la seva vida i obra, a més de promoure al mateix temps tota la tasca docent que va desenvolupar. Des de la seva creació, Caballé va decidir que el Concurs fos itinerant i fins al dia d’avui les seus han estat l’Auditori de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra), la Seu d’Urgell i l’Auditori de Saragossa. Cada edició ha comptat amb un jurat de reconegut prestigi internacional, tot formant-ne part els directors dels grans teatres d’òpera d’arreu del món, grans noms de la lírica internacional, persones de reconegut prestigi del món de l’òpera, crítics musicals, agents de renom internacional i representants d’empreses multinacionals relacionades amb la música.

Per assistir a les proves eliminatòries i semifinals cal demanar una invitació en aquest enllaç. Les entrades per a la prova final es poden comprar en aquest altre enllaç.

Imatge destacada: presentació del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé al Liceu el 13 d’octubre de 2021. D’esquerra a dreta: Fernando Sans Rivière (director de la revista «Ópera Actual»), Montserrat Caballé Claus (presidenta de la Fundació Privada Montserrat Caballé), Núria Oller Castells (directora del Departament de Música i Projectes Digitals de la Fundació “la Caixa”) i Víctor García de Gomar (director artístic del Gran Teatre del Liceu)

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter