Subscriu-te

Comença la temporada de dansa a Terrassa

Ballet de l’Òpera de París. © Obra Social d’Unnim Caixa

El diumenge 26 de febrer (18 h) comença la temporada de dansa del Centre Cultural Unnim de Terrassa –que organitza l’Obra Social d’Unnim Caixa– amb el Ballet de l’Òpera de París. Concretament, es presenta l’espectacle “José Carlos Martínez i els ballarins de l’Òpera de París”, proposta que ha fet diverses gires internacionals des de l’any 2002.

José Carlos Martínez (1969) és un ballarí i coreògraf de dansa clàssica que durant tretze anys ha estat l’estrella masculina de la companyia de dansa de l’Òpera de París. Al mateix temps, va crear i dirigir la seva pròpia companyia de dansa, anomenada José Martínez en Compagnie, en la qual també fa de coreògraf. És oficial de l’Orde de les Arts i de les Lletres de França. Des del 2011 és el director de la Compañía Nacional de Danza d’Espanya, substituint Nacho Duato.

A la seva època a París, a més de ballar, José Carlos Martínez seleccionava els millors ballarins de la companyia i presentava una acurada selecció de coreografies clàssiques, contemporànies, peces d’altres coreògrafs i creacions pròpies. Quan l’any 2011 assumí la direcció de la Compañía Nacional de Danza, confià la direcció de l’espectacle a Bruno Bouché, ballarí solista de l’Òpera de París. Encapçalen el cartell la primera estrella Agnes Letestu, i el jove Sthéphane Bullion, ja estrella, i una selecció dels millors ballarins del Palais Garnier.

La temporada continuarà amb les actuacions de la Companyia David Campos (11 març, 18 h), amb la interessantíssima versió de Giselle del mateix David Campos; el Víctor Ullate Ballet (28 abril, 18 h), amb l’espectacle L’art de la dansa; i la gala “Els virtuosos” (27 maig, 18 h), un homenatge a les grans figures de la dansa del segle XX –amb la direcció artística de Marta Garcia i Orlando Salgado–, amb els primers ballarins del Ballet Nacional de Cuba, l’Òpera del Caire, la Companyia Sampapié (Itàlia) i el Teatre de l’Òpera de Bashkirian, que oferiran fragments i passos de dos de Giselle, El corsari, El llac dels cignes, Don Quixot, La mort del cigne i L’espectre de la rosa, entre d’altres.

El Centre Cultural Unnim de Terrassa manté l’aposta per la dansa de primer nivell internacional com a element diferencial organitzant l’única temporada privada estable de Catalunya des de fa 27 anys.

D’altra banda, la temporada de música clàssica del Centre Cultural Unnim continua amb els concerts de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), amb Christian Lindberg, trombó i director (15 març), i el pianista terrassenc Miquel Farré, sota la direcció d’Eduardo Portal (12 abril), i el concert de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb el violinista d’Ara Malikian (3 maig).

Més informació a www.fundacioct.es

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter