Subscriu-te

Concert de l’Orquestra Barcelona Filharmonia amb obres de Haydn i Mozart

El diumenge 26 de febrer s’escau el quart concert de la temporada de l’Orquestra Barcelona Filharmonia de l’Orfeó de Sants (OBF), dirigida per Daniel Antolí i Plaza, director artístic de l’Orfeó de Sants. S’hi interpretaran la Simfonia núm. 44, en Mi menor, “Trauersymphonie” de Haydn i la Simfonia núm. 29, en La major de Mozart, i tindrà lloc al Teatre Casinet d’Hostafrancs (c/ Rector Triadó, 53) a les 18.30 h (el preu és de 10 euros).

L’Orfeó de Sants va iniciar recentment una nova trajectòria basada en les seves arrels fundacionals: la música, el cant coral i Catalunya, i també amb el pensament posat en l’ideari dels seus anteriors mestres, especialment els mestres Pérez Moya i Enric Ribó, peces fonamentals del rigor i l’exigència musicals i de les arrels culturals i musicals catalanes. Així, el curs 2010-11, van confluir en l’Orfeó, una Orquestra i un Cor de Cambra, amb una història i un treball ja fets, que porten també el segell del rigor i l’exigència musicals que els ha conferit la feina realitzada fins ara amb l’actual nou director de l’Orfeó de Sants (OS) Daniel Antolí. Amb ell, aquests darrers anys el Cor de Cambra (Camerata Impromptu, Cor de Cambra de l’Orfeó de Sants, CICCLOS) i l’Orquestra han treballat per fer de la música i el cant coral una manifestació artística de màxim nivell dins de la música del nostre país.

L’orquestra sorgeix com una evolució natural de l’antiga Orquestra de Cambra I Dilettanti, que va ser fundada l’any 2004 per Daniel Antolí, actual director del renovat projecte que es va iniciar el juliol de 2010 amb el nom d’Orquestra Barcelona Filharmonia (OBF), i que es va encetar amb una gira de concerts a l’Alguer i Sàsser (Itàlia) el setembre d’aquell mateix any.

Aquesta jove formació neix com un projecte de músics de nivell avançat, que han acabat els estudis superiors o els estan cursant actualment, amb la finalitat de progressar professionalment fins a situar-se al nivell de les millors orquestres del país, i amb l’afegit destacat que els membres poden participar activament en la seva gestió.

Els propers concerts de la temporada (a l’Auditori Pérez Moya-Cotxeres de Sants) seran els dies 18 de març (18.30 h), amb obres de Beethoven, Schubert i Wagner; el 30 de març (21.30 h), amb obres de Buxtehude i l’Stabat Mater de Pergolesi; el 27 d’abril (21.30 h), amb obres de Telemann, Vivaldi i Saint-Saëns; el 18 de maig (21.30 h), en aquesta ocasió ofert pel Trio Art –format per tres destacats músics de l’OBF, el concertino Joaquim Garcia, el cap de la secció de violoncels Martí Buïl i la pianista de l’orquestra, Maria Lilia Cano, i amb la col·laboració de la violista Eulàlia García– amb obres de Mendelssohn, Bridge i Cassadó; el 27 de maig (18.30 h), amb obres de Barber, Britten i Xostakóvitx; i per últim, el dia 17 de juny (18.30 h), clourà la temporada el concert simfonicocoral amb l’Orfeó de Sants, amb obres de Meldelssohn, Fauré-Rutter i Schubert.

Més informació a www.orfeodesants.org

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter