Subscriu-te

Comença una nova edició del cicle El Primer Palau

La violinista Elena Rey interpretarà obres de Corelli, Montsalvatge i Poulenc, a la primera part del concert inaugural del cicle El Primer Palau 2012

El dijous 4 d’octubre comença una nova edició, la dissetena, del cicle El Primer Palau, en el qual aquest any 15 joves intèrprets de música clàssica tindran l’oportunitat de debutar a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Així, amb la idea de donar suport a instrumentistes o formacions de cambra emergents, s’ofereix un cicle en què enguany participaran tres pianistes, dos violinistes, un baríton, un quartet de corda i un quintet de vent, tots ells escollits d’un total de 69 sol·licituds rebudes, gairebé el doble que l’any passat, cosa que suposa tot un èxit de convocatòria.

El cicle, organitzat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, consta, com és habitual, de quatre concerts (4, 10, 17 i 24 d’octubre, a les 19.30 h) i una actuació de cloenda el 22 de novembre (20.30 h), en què participarà el guanyador de l’any passat, l’oboista Guillermo Sanchis acompanyat de la JONC Filharmonia, amb obres de Mozart i Martinu. L’acte de cloenda serà també el de lliurament de premis als concursants de l’actual edició.

El pianista Marc Heredia Trechs actuarà a la segona part del concert inaugural del cicle El Primer Palau 2012, amb obres de Rakhmàninov, Mompou i Liszt

El primer concert, el 4 d’octubre, serà a càrrec dels barcelonins Elena Rey, violí –acompanyada al piano per Noelia Rodiles– amb obres de Corelli, Montsalvatge i Poulenc a la primera part, i de Marc Heredia Trechs (piano), amb obres de Rakhmàninov, Mompou i Liszt, a la segona part.

La resta de concerts seran a càrrec del Quartet Gerhard i Azahar Ensemble, el 10 d’octubre; el baríton Josep-Ramon Olivé –acompanyat al piano per Jordi Armengol– i la pianista Neus Estarellas, el 17 d’octubre; i el violinista Lucas Bienzobas –acompanyat al piano per Duncan Gifford– i el pianista Fèlix Ardanaz, el 24 d’octubre.

El cicle, que gaudeix del patrocini de Mitsubishi Electric, ofereix l’incentiu del Premi El Primer Palau, dotat amb 6.000 euros; també es repartiran 6.000 euros entre segons premis i accèssits, d’acord amb el criteri del jurat, i el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros (en material musical). Addicionalment, en aquesta edició el guanyador del Premi El Primer Palau serà guardonat amb el Premi 25 Anys de Catalunya Música, que consistirà en la seva promoció internacional com a candidat representant de l’emissora Catalunya Música al concurs New Talent de la UER (Unió Europea de Radiodifusió).

També, i per iniciativa de Mitsubishi Electric, un euro del preu de cada entrada es donarà a la fundació Make a Wish, una organització d’àmbit internacional que té com a missió aportar il·lusió a la vida quotidiana de nens i nenes que pateixen malalties greus.

La «Revista Musical Catalana» sorteja dues entrades per cada un dels concerts del cicle entre els nous lectors de la revista que facin efectiva la seva subscripció a la versió en paper (20 euros l’any) o digital (10 euros l’any), dos dies abans de cada concert. Els interessats poden escriure un correu electrònic a revista@palaumusica.cat o un missatge privat a la pàgina de facebook .

Concurs de Disseny per a Joves Talents El Primer Palau 2013

Paral·lelament al cicle, el Palau de la Música Catalana convoca el primer Concurs de Disseny per a Joves Talents El Primer Palau 2013 amb la finalitat d’escollir la imatge que anunciarà la propera edició del cicle de concerts.

Amb aquesta iniciativa, el Palau de la Música Catalana mostra una vegada més el seu suport als joves talents i referma l’obertura a altres disciplines artístiques. Un camí que es va iniciar la temporada passada amb la projecció de dos vídeos de Bill Viola prèviament a la Passió segons sant Mateu de Bach i que aquest any té continuïtat amb la mostra d’Antoni Tàpies, artista resident 2012-13. El concurs està obert a estudiants de disseny gràfic nascuts a partir del 1982, que s’hauran d’inspirar en el cicle El Primer Palau per presentar les seves propostes. El dissenyador/a guanyador/a obtindrà un premi de 1.500 euros i el reconeixement de veure la seva obra aplicada en els diversos suports del Palau de la Música Catalana. Les bases es poden consultar a http://www.palaumusica.org/imatgesn/bases.pdf.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter