Subscriu-te

Concert d’Alba Roca i Isabel Fèlix a Sant Boi de Llobregat

El dia 14 de març té lloc un concert a càrrec del duo format per Alba Roca (violí barroc) i Isabel Fèlix (fortepiano) a l’Escola Municipal de Música de Sant Boi de Llobregat (19.30 h), amb un programa integrat per obres de Beethoven i Schubert i titulat “Romanticisme alemany: música i paisatge interior”. Alba Roca toca un violí Edmond Saunier (Bordeus, 1757) i Isabel Fèlix un fortepiano còpia d’un model Walter & Sohn amb “una corda” (aproximadament 1805), construït per Paul McNulty (Divisov, 2008).

Concretament, les obres que interpretaran són la Sonata núm. 1 en Re major, op. 12 de Beethoven i la Sonata en Sol menor, D. 408-op. post. 137,3 de Schubert a la primera part; i a la segona part: la Sonata en Re major, D. 384-op. post. 137,1 de Schubert i la Sonata núm. 5 en Fa major, op. 24, “Primavera” de Beethoven.

La violinista Alba Roca inicià els estudis de violí a Berga amb Jesús Badia. Més endavant, a Barcelona els continuà amb Eva Graubin, Sergio Prieto i Corrado Bolsi. S’introduí al violí barroc amb Emilio Moreno i seguí els cursos d’interpretació barroca al Departament de Música Antiga del Conservatori Superior CNR de París. Ha rebut classes d’especialistes en música antiga com Barry Sargent, François Fernández, Daniel Cuiller, Enrico Gatti, Jean Tubery i Patrick Cohen, entre d’altres.

Actualment treballa amb prestigioses orquestres i formacions internacionals dedicades a la interpretació històrica, com Le Concert des Nations, Les Arts Florissants, Le Concert Français, Gli Incogniti, Al Ayre Español… Toca regularment dirigida per especialistes de renom i ha enregistrat per a Alia Vox, Arsis, Harmonia Mundi, Alpha, Mirare i Zig-Zag Territoires.

Per la seva banda, la pianista Isabel Fèlix estudià piano al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb Miquel Farré i música de cambra al Conservatori Superior del Liceu. Obtingué un màster en musicologia i educació musical per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’especialitzà en piano i música de cambra amb Ferenc Rados a la Universitat d’Alcalá de Henares i amplià estudis amb John Bingham a Londres. Posteriorment, s’interessa en la interpretació amb criteris històrics. Estudia clavecí amb Albert Romaní i fortepiano amb Neal Peres da Costa. Cal destacar la influència de Paul Badura-Skoda, amb qui estudia piano i fortepiano a París i Viena. Ofereix recitals regularment com a solista i és membre de diverses formacions com a pianista, fortepianista i clavecinista.

Aquest concert –que es repetirà el dia 17 de juny a la Bisbal d’Empordà (Teatre Mundial, 19 h)– s’inclou dins del desplegament de les activitats del programa de la Xarxa de Músiques a Catalunya que impulsa la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació a www.xarxademusiques.ca

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter