Subscriu-te

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau cantaran a la Konzerthaus de Viena el juny de 2013

Orfeó Català

L’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana debutaran a la Konzerthaus de Viena el juny de 2013, en la que serà la primera actuació conjunta a l’estranger de les dues formacions. Els cors, juntament amb el cor de la Wiener Singakademie, sota la batuta de Kent Nagano, interpretaran els Gurrelieder d’Arnold Schönberg en la commemoració del centenari de l’estrena d’aquesta obra monumental a la ciutat de Viena el 1913, any en què també es va inaugurar la Konzerthaus.

Els Gurrelieder s’interpretaran els dies 21 i 22 de juny amb la Wiener Symphoniker. L’endemà, 23 de juny, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau actuaran junts a la Sala Mozart de la Konzerthaus per oferir un programa de peces d’Ildebrando Pizzetti, Gioacchino Rossini i Claude Debussy, a més d’una selecció d’obres catalanes de Cristòfor Taltabull, Pau Casals, Bernat Vivancos i Josep Vila i Casañas, entre d’altres.

Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

La Konzerthaus de Viena és la seu de l’Orquestra Simfònica de Viena (Wiener Symphoniker), de l’Orquestra de Cambra de Viena, de la Wiener Singakademie (formació coral) i el Klangforum Wien (orquestra de cambra especialitzada en música contemporània). Situada al centre de la capital austríaca, va ser construïda entre 1911 i 1913 segons un projecte de Ferdinand Fellner i Hermann Helmer. Per a la inauguració, el 19 d’octubre de 1913, Richard Strauss va compondre el Preludi festiu, op. 61, per a orgue i orquestra. La Konzerthaus consta de quatre sales, la Grosser Saal (de 1.865 localitats), la Mozart-Saal (amb 704 places), la Schubert-Saal, amb 366, i la Berio-Saal (afegida durant les darreres reformes de l’edifici i que té una capacitat per a 400 persones).

Aquest projecte reflecteix la voluntat del Palau de la Música Catalana per internacionalitzar els seus cors, tot esdevenint ambaixadors de la cultura catalana arreu. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a les aliances establertes arran de la incorporació a l’European Concert Hall Organisation (ECHO).

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter