Subscriu-te

Concert d’Alba Ventura al Conservatori del Liceu

La pianista catalana Alba Ventura. © 2006-2013 Tashmina Artists
La pianista catalana Alba Ventura. © 2006-2013 Tashmina Artists

Demà dijous, 30 de maig, la pianista catalana Alba Ventura ofereix un recital a l’auditori del Conservatori del Liceu (Nou de la Rambla, 88, accés pel carrer de l’Estel) amb la Sonata op. 31 núm. 2 de Beethoven, “la Tempesta”, i la interpretació completa dels 24 Preludis op. 28 de Chopin. Aquesta actuació al Conservatori del Liceu, de la qual la pianista és professora titular, arriba després de la seva recent actuació amb l’Orquesta de Castilla y León amb la interpretació del Concert per a piano i orquestra núm. 1 de Chopin.

Nascuda a Barcelona, Alba Ventura va debutar com a solista als 13 anys d’edat amb l’Orquestra de Cadaqués i Sir Neville Marriner a Sant Sebastià i a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid. Des d’aleshores la seva carrera com a solista internacional no ha deixat de créixer, amb invitacions dels millors auditoris europeus, espanyols i d’arreu del món. Ha estat dirigida per grans batutes i ha col·laborat amb importants orquestres i conjunts de cambra. La temporada 2009-10 va ser seleccionada com a única pianista solista pel programa Rising Stars que promou l’ECHO (European Concert Hall Organisation). Recentment li ha estat atorgat el Premi Impulsa de la Fundació Príncep de Girona. Va dedicar el seu darrer treball discogràfic a Rahmàninov, que ha estat rebut amb entusiasme per la crítica. Properament viatjarà a la Xina en la seva gira de presentació.

El preu de l’entrada del recital d’Alba Ventura al Conservatori del Liceu és de 10 euros i es pot comprar anticipadament a través de Telentrada.

La pianista japonesa Hisako Hiseki
La pianista japonesa Hisako Hiseki

D’altra banda, entre les diverses activitats del Conservatori del Liceu del proper mes de juny, es pot destacar el recital de piano de la intèrpret japonesa fincada a Barcelona Hisako Hiseki, el 5 de juny –aquest concert obrirà l’Any del Japó a Espanya, promogut per la Casa Àsia–; l’actuació del Quartet Qvixote, el 6 de juny; el concert de cloenda del curs 2012-13 amb la Liceu Big Band i l’Orquestra Simfònica del centre, sota la direcció de Josep Caballé-Domènech, el 14 de juny; i la presentació de l’espectacle líric Interiors, musicat per Natàlia Solà, que proposa un maridatge de poesia i música entre Catalunya i Andorra, amb els cantants Dolors Aldea, Mercè Obiols, Josep Ruiz i Lluís Sintes, i la col·laboració especial dels Petits Cantors Lliures del Principat d’Andorra. Més informació de totes les activitats a: http://www.conservatoriliceu.es/ca/

 

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter