Subscriu-te

Concert de celebració del seixantè aniversari de Benet Casablancas

Benet Casablancas. © Quim Roser
Benet Casablancas. © Quim Roser

Joventuts Musicals de Sabadell celebrarà el seixantè aniversari del reconegut compositor sabadellenc Benet Casablancas amb un concert i col·loqui el proper divendres 3 de març al Teatre Principal de Sabadell (21 h). Aquest format permetrà al públic conèixer més en profunditat la personalitat musical i el pensament estètic del compositor abans de començar a escoltar les seves obres. Guardonat, entre d’altres, amb els premis Ciutat de Barcelona (1992), Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya (2007) i Nacional de Música del Ministeri de Cultura (2013), Benet Casablancas és considerat un dels compositors més rellevants de la seva generació. La seva música, que s’escolta arreu del món, destaca per una gran individualitat, complexitat i riquesa de textures, tot equilibrant rigor constructiu i poder expressiu. El concert, que també compta amb la col·laboració de diverses entitats ciutadanes i que s’emmarca en la temporada de concerts que patrocina l’Ajuntament de Sabadell, se suma a les nombroses iniciatives que omplen l’agenda de Benet Casablancas els propers mesos.

La sessió a Sabadell començarà amb una taula rodona en la qual intervindran, a més de Casablancas; el director d’orquestra Santiago Serrate; el president de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), Jordi Cos, i el periodista i escriptor Antoni Dalmases. A continuació, en el concert s’escoltaran les obres de Casablancas Sis glosses sobre textos de Cees Nooteboom (2010), per a flauta, clarinet, percussió, piano, violí i violoncel, més narrador; Epigrames (1990), per a flauta, clarinet, percussió, piano, violí i violoncel; Impromptu (2009), per a piano sol; Set haikus per a sextet (2015), per a flauta, clarinet, piano, violí, violoncel i contrabaix; Epigramas cervantinos (2016), per a piano sol, i Pastoral, concertino per a saxofon i ensemble (2012), per a flauta, clarinet, piano, percussió, violí, violoncel i saxo solista. Els intèrprets seran solistes de l’OSV, el pianista David Casanova, el saxofonista Francisco Martínez i Albert González com a narrador, tots sota la direcció de Santiago Serrate.

Catalunya Música gravarà el concert en directe, que serà editat en CD per Columna Música. En el terreny discogràfic, cal destacar la recent gravació a Londres dels Concerts de cambra i altres obres per a gran ensemble de Benet Casablancas, a càrrec de la London Sinfonietta, dirigida per Felix Krieger; publicat per Sony, és previst que el disc surti al mercat aquesta primavera.

El compositor també ha estat nomenat compositor resident del New Babylon Ensemble i de l’Institut Cervantes de Bremen. Per aquest motiu se celebraran diverses masterclasses i altres activitats a Bremen i Frankfurt, un Komponistenporträt a la Kulturkirche St. Stephani de Bremen (30 de juny) i l’enregistrament d’un CD amb el mateix programa que s’oferirà a la Sendesaal de Bremen, que incrementarà la ja considerable presència de l’autor en el catàleg de Naxos. Igualment, el compositor ha rebut l’encàrrec d’un nou Quartet de corda per al Quartet Casals.

Més informació i compra d’entrades (15 euros) en aquest enllaç.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter