Subscriu-te

Concert de l’Orfeó Laudate a l’església del Pi de Barcelona

Orfeó Laudate a Montserrat 1-05-2011

L’Orfeó Laudate, que dirigeix David Malet, oferirà el proper diumenge, 6 d’octubre, un concert a la basílica de Santa Maria del Pi, de Barcelona, amb la interpretació del Salm XVIII “Caeli enarrant” de l’Estro poetico-armonico Benedetto Marcello i la Missa brevis en Re major, KV 194 de Mozart. Hi intervindran com a solistes vocals, les sopranos Cristina Elgström, Charlotte Hor i Joana Juanola; les contralts Núria Bort i Sophia Derdak; els tenors Eduard Botanch, Agustí Casals i Ramon Platz, i els baixos Aaron Ashcraft i Enric Escamilla. I en la part instrumental, els violinistes Judit Bofarull i David Olmedo; el violoncel·lista Lito Iglesias, i Pau Casan a l’orgue. Dirigirà el concert el titular del cor, David Malet.

L’Orfeó Laudate va ser fundat el 18 de juny de 1942 pel mestre Àngel Colomer i del Romero (1915-2001), amb el propòsit de conrear essencialment la música religiosa. De seguida es va ampliar la seva acció musical a altres esferes de la composició coral, a la divulgació de la música popular d’arreu del món, especialment la catalana, i a donar a conèixer les obres més representatives de les grans composicions simfonicocorals. Ha estat present en diverses commemoracions històriques de les terres catalanes i occitanes, entre les quals la participació en el mil·lenari del monestir de Ripoll i en el mil·lenari de Catalunya a Roma.

El primer concert de l’entitat va tenir lloc el 29 de novembre de 1942 a la sala d’actes de l’Escola del Treball i el 3 de juny de 1943 ja va fer el seu primer concert al Palau de la Música Catalana. També en aquesta mateixa sala l’any 1944 va interpretar la Missa de la coronació de Mozart, actuant com a soprano solista l’aleshores jove veu excepcional Victòria dels Àngels, presentada per l’Orfeó Laudate en les seves primeres actuacions.

Durant la seva història també ha interpretat, amb acompanyament orquestral i de solistes, obres cabdals de la música de J. S. Bach, Brahms, Händel, Beethoven, Carissimi, Dvořák, Mozart, Vivaldi, Verdi, Haydn, Grieg, N. Casanovas, Séverac, Rheinberger, Charpentier, Buxtehude, etc. Moltes de les obres d’aquests autors es van interpretar en primera audició al país, com és el cas de l’Stabat Mater d’Antonín Dvořák que l’Orfeó Laudate va oferir per primera vegada a l’Estat espanyol farà 50 anys el proper 10 de novembre de 2013. També va estrenar, l’any 1953, l’òpera Canigó del pare Massana, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

El concert a l’església del Pi serà a les 19.30 h i l’entrada té un preu de 5 euros.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter