Subscriu-te

Oberta la inscripció a l’Aula de Música Antiga del Conservatori de Girona

L’Auditori Viader, de la Casa de Cultura de Girona, acollirà el concert de cloenda del curs de l’Aula de Música Antiga de Girona
L’Auditori Viader, de la Casa de Cultura de Girona, acollirà el concert de cloenda del curs de l’Aula de Música Antiga de Girona

L’Aula de Música Antiga de Girona (AMA), del Conservatori de la ciutat, presenta en la seva setena edició un nou format de curs que permetrà als estudiants acostar-se a la música antiga i a la interpretació amb criteris històrics i instruments originals en tres caps de setmana intensos de l’any 2014, concretament els dies 11 i 12 de gener, 8 i 9 de febrer i 8 i 9 de març; el concert de cloenda serà el 9 de març a l’Auditori Viader (18 h). El període d’inscripció és de l’1 d’octubre a l’1 de desembre.

L’AMA desenvoluparà música de cambra, projectes orquestrals, danses, classes individuals, conferències temàtiques, escenaris oberts a professors i alumnes, etc., i és dirigit tant a aquells músics (estudiants o professionals) que vulguin aproximar-s’hi per primera vegada com a aquells que vulguin continuar aprofundint-hi. L’AMA vol ser també un bon element d’ajuda per a intèrprets que es vulguin preparar per a proves d’accés a estudis superiors o estudis de masterització de música antiga.

Els estudis impartits a l’AMA estan reconeguts per la Generalitat com a assignatura optativa del currículum dels ensenyaments professionals de música, no solament per a l’alumnat del mateix Conservatori. Per tant, tots aquells alumnes provinents d’altres centres es podran convalidar aquests estudis com a assignatura optativa.

Els alumnes de l’AMA rebran sis classes individuals d’una hora, tres classes col·lectives o de música de cambra i tindran la possibilitat de participar en els projectes de conjunt (Barroc o del Renaixement), en l’escalfament i les classes de danses antigues, en els escenaris oberts, en les xerrades-cafè i en el concert de cloenda del curs.

Les especialitats que ofereixen els professors de l’AMA són violí i viola barrocs (Alba Roca), violoncel barroc (Oleguer Aymamí), contrabaixos barroc i violone en Re i en Sol (Xavier Puertas), viola de gamba i viola medieval (Pau Marcos), clavicèmbal (Mireia Ruiz), cordes polsades del Renaixement i del Barroc (Maike Burgdorf), corneta (Lluís Coll), xirimia (Joaquim Guerra), sacabutx (Jordi Giménez), fagots històrics (Carles Cristòbal), oboè barroc i clàssic (Josep Domènech), traverso (Marina Comas), flauta de bec (Tiam Goudarzi  i Sara Parés), cant i interpretació (Josep Domènech), percussions històriques (Pere Olivé) i clarinets històrics (Oscar Argüelles), a més de dansa antiga (Anna Romaní).

L’AMA ofereix un servei de préstec d’instruments: violone en Sol, viola barroca, consort de flautes de Marvin, viola de gamba, oboè barroc i clàssic, fagot barroc, baixó baix, fagot clàssic i arcs de violí, viola i contrabaix barrocs, tiorba, guitarra barroca i viola de mà.

Per a més informació i inscripcions: www.cmg.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter