Subscriu-te

La Mahler Chamber Orchestra i Mitsuko Uchida debuten a L’Auditori

La Mahler Chamber Orchestra. © Sonja Werner
La Mahler Chamber Orchestra. © Sonja Werner

Grups de solistes de la formació participaran en un taller amb joves músics de la JONC i en dos concerts al Jamboree

La Mahler Chamber Orchestra, en aquesta ocasió sota la direcció i actuació solista de la pianista japonesa Mitsuko Uchida, debuta a l’Auditori de Barcelona aquest dijous, 14 de març (21 h), amb la interpretació dels Concerts núm. 17 i núm. 25 de Mozart i el Divertimento per a orquestra de corda de Bartók. Aquesta actuació forma part d’una gira per Espanya i Portugal.

Com ja és habitual en la Mahler Chamber Orchestra, la visita de la formació a Barcelona s’emmarca dins un projecte artístic global amb diferents activitats paral·leles de cambra i educatives que culminen amb el concert a L’Auditori. Així, el dia 13 de març tindrà lloc un taller de música de cambra a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori amb els joves músics de la JONC –que s’obrirà al públic a les 19.30 h– i dos concerts de cambra al Jamboree Jazz Club –també el dia 13, a les 20 h i a les 22 h– amb un quartet de corda de la Mahler Chamber.

Nomenada Ambaixadora Cultural de la Unió Europea l’any 2011, la Mahler Chamber Orchestra –fundada fa 15 anys i considerada una de les formacions orquestrals amb més èxit del moment– és una orquestra nòmada, sense seu fixa, que viatja al voltant de 200 dies a l’any. Té tres residències estables: a Ferrara (Itàlia), al Nord Rin-Westfàlia (una residència combinada a les ciutats alemanyes de Dortmund, Essen i Colònia) i al Festival de Lucerna. Els 45 membres de la Mahler Chamber Orchestra són de 20 països diferents, entre els quals figuren 3 catalans i valencians.

La pianista Mitsuko Uchida
La pianista Mitsuko Uchida

Per la seva banda, la pianista japonesa Mitsuko Uchida –guanyadora d’un Premi Grammy el 2011–, és coneguda per les seves interpretacions del repertori clàssic, especialment Mozart, Schubert i Beethoven. Col·labora amb les principals orquestres internacionals i els seus compromisos recents inclouen actuacions com a solista amb la Filharmònica de Berlín, sota la direcció de Simon Rattle, i la Simfònica de Londres, amb Sir Colin Davis.

Pel què fa a l’actuació al Jamboree, aquest és el segon any que la Mahler Chamber Orchestra torna a presentar a Barcelona una fórmula d’èxit a ciutats com Ferrara, Londres o Berlín. Es tracta que un conjunt de solistes de l’orquestra toqui el seu repertori preferit en un entorn diferent del que normalment estan acostumats a visitar. És el que es coneix amb el nom de “Play Club Classical”, un projecte amb què es busca el contacte amb nous públics. Aquest any es repeteix l’experiència i els solistes que actuaran al Jamboree seran la violinista Irina Simon-Renes, els violistes Anna Puig Torné i Béatrice Muthelet, juntament amb el violoncel·lista Christophe Morin, per interpretar obres d’Enescu, Benjamin, Kodály i Penderecki. Les entrades tenen un preu de 15 euros i de 13 euros en venda anticipada a www.masimas.com

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter