Subscriu-te

Concerts de Jaume Torrent i el Quartet Teixidor, aquest cap de setmana al MUHBA

El guitarrista Jaume Torrent. © Justo Almendros
El guitarrista Jaume Torrent. © Justo Almendros

Una ruta cultural pel Barri Gòtic de Barcelona acaba amb el darrer concert al MUHBA

Aquest cap de setmana de Pasqua continuen els concerts del cicle 30 Minuts de Música al MUHBA (Museu d’Història de Barcelona) organitzats per la Fundació Mas i Mas. Així, el dissabte, 30 de març, amb els tres passis habituals, el guitarrista Jaume Torrent oferirà un recital amb obres de Ferran Sor i de Paisiello (passis de les 18 i 20 h), i amb obres novament de Ferran Sor i de Mozart (passi de les 19 h).

Jaume Torrent  ha desenvolupat una tècnica guitarrística amb què aconsegueix ampliar la gamma d’intensitats de l’instrument i la seva expressivitat, fet que li ha valgut el reconeixement en escenaris internacionals com a solista de prestigioses orquestres europees i americanes, i també per la seva tasca de docent, juntament amb la seva vessant de compositor d’un extens catàleg d’obres de cambra. Aquesta important carrera ha estat distingida amb el premi Golden Fortune d’Ucraïna, guardó que abans han rebut personalitats com Plácido Domingo o Valeri Gergiev. Avui reivindica l’obra del compositor barceloní Ferran Sor (1778-1839), considerat per la crítica parisenca com “el Beethoven de la guitarra”. La complexitat de les seves composicions ha fet que aquestes siguin poc interpretades en concert, malgrat trobar-se entre les millors obres per a instrument sol del classicisme preromàntic espanyol.

El Quartet Teixidor
El Quartet Teixidor

El diumenge, 31 de març, serà el torn del Quartet Teixidor, que oferirà obres de repertori dels grans compositors del panorama clàssic i contemporani. La formació –integrada per Irantzu Zuasti, violí; Joan Marsol, violí; Jordi Armengol, viola, i Xavier Roig, violoncel– oferirà obres de Martín i Soler i Teixidor (passis de les 18 i 20 h) i de Morera, Pedrell, Cazurra i Guzman (passi de les 19 h).

El Quartet Teixidor va néixer el 2003 amb la intenció de donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de grans obres del repertori per a quartet. El grup ha rebut classes de membres de l’Orpheus Quartet i del Quartet Casals. Per a la confecció dels programes de concert, un dels seus principals objectius és presentar repertoris que combinin les grans obres del gènere, de compositors com Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvořák, Brahms o Xostakóvitx, amb obres infreqüents i oblidades de compositors catalans, com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Pau Rosquelles, Claudi Martínez Imbert i, evidentment, Josep Teixidor.

D’altra banda, a partir d’aquest dissabte, 30 de març, i durant tots els dissabtes del mes d’abril, l’empresa de gestió cultural Culturae , amb la col·laboració de la Fundació Mas i Mas, ha elaborat unes rutes culturals titulades Escolta el Gòtic, en què es podran descobrir els diversos secrets que amaga el Barri Gòtic de Barcelona i escoltar l’últim concert (20 hores) que ofereix la Fundació Mas i Mas a la Sala Martí l’Humà del MUHBA. La ruta, amb un preu de 15 euros (inclou la visita guiada i el concert), té una durada de 50 minuts més els 30 minuts del concert; el lloc i l’hora de trobada és a les 18.45 hores a la plaça del Rei. Més informació: rutes@culturae.cat.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter