Subscriu-te

Concerts del Tricentenari i Residències Musicals 2014-15 a La Pedrera

Demà s’estrena una obra de Jodri Cervelló entorn el Tricentenari i la versió per a orquestra de cambra del ‘Quartet en Mi menor’ de Pau Casals.

El pianista Marc Heredia començarà el cicle Residències Musicals el 19 d’octubre
El pianista Marc Heredia començarà el cicle Residències Musicals el 19 d’octubre

La Pedrera ha iniciat aquest setembre la seva activitat entorn la música clàssica amb una doble vessant: acollint dos concerts en el marc de la commemoració del Tricentenari i programant un nou cicle de concerts amb joves residents, en el tercer curs en què es posa en marxa el programa de residències de la Fundació Catalunya-La Pedrera.

Els dos concerts en el marc del Tricentenari tenen en comú que posen la música com a eina de pau i d’inclusió social. Així, la proposta inclou un concert inclusiu que ha permès acostar-se al món de la música també a través del tacte, a càrrec del Trio L’Albera –format per Sara Parés, flauta de bec, Pau Marcos, viola da gamba i Maike Burgdorf, tiorba i guitarra clàssica–, i que ja va tenir lloc el passat dimarts 16 de setembre (19 h); i un concert-estrena amb obres de compositors catalans que han contribuït a la recerca de la pau, la justícia i la llibertat a través de la música com són Eduard Toldrà, Jordi Cervelló –de qui s’estrena Santa Clara 1714– i Pau Casals –de qui s’estrena la versió per a orquestra de cambra del Quartet en mi menor–, amb la formació Camerata 432, demà divendres, 19 de setembre (20 h).

El clarinetista Víctor de la Rosa
El clarinetista Víctor de la Rosa

Per la seva banda, el cicle Residències Musicals comença a l’octubre i presenta per a aquesta temporada 2014-15 el pianista Marc Heredia (concerts el 19 d’octubre, com a solista; el 16 de novembre, en duo amb el violinista Joel Bardolet; i el 21 de desembre, en format cambra amb el Quartet Gerhard), el clarinetista Víctor de la Rosa (concerts el 18 de gener, com a solista, i acompanyat al piano per Carles Marigó en algunes peces; el 15 de febrer, en duo amb el pianista Óscar Caravaca; i el 15 de març, en format cambra amb la soprano María Hinojosa i el pianista Claudio Martínez-Mehner) i el violoncel·lista Òscar Alabau (concerts el 19 d’abril, com a solista, amb una estrena de Jean-Sélim Abdelmoula; el 17 de maig, en duo amb el pianista Albert Guinovart, de qui s’estrenarà una obra; i el 21 de juny, en format cambra amb el violinista Ben Baker i el pianista Jean-Sélim Abdelmoula).

El violoncel·lista Òscar Alabau
El violoncel·lista Òscar Alabau

Aquest projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera, iniciat la temporada 2012-13, s’ha consolidat i amb ell la Fundació continua promocionant joves talents de la interpretació musical del nostre país amb propostes de rellevància. El projecte manté la seva essència: com a residència de treball per crear noves programacions en col·laboració amb d’altres intèrprets i els concerts oferts al gran públic. Aquesta plataforma permet a l’artista resident presentar tota la seva versatilitat, incentivar l’ampliació de repertoris i, alhora, contribuir a la projecció exterior de la seva carrera, tot fidelitzant el públic local cap a la seva proposta artística.

La temporada 2013-2014 ha estat especialment destacable acollint talents com el del violoncel·lista Pau Codina, el pianista Ignasi Cambra i la violinista Elena Rey. Reconeguts per la crítica especialitzada, aquests joves intèrprets també han satisfet al públic ja habitual dels concerts del tercer diumenge de mes a La Pedrera. Les seves propostes de programes en solitari o en col·laboració amb altres músics han atret mil cinc-centes persones aquesta temporada que han pogut gaudir-les en directe tant a Món Sant Benet com a La Pedrera.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter