Subscriu-te

Concerts d’estiu al Santuari del Miracle

Lluís Sintes i Pau Damià Riera oferiran el programa “Clar i català”
Lluís Sintes i Pau Damià Riera oferiran el programa “Clar i català”

Musicalia del Solsonès és un cicle de concerts que te lloc al santuari del Miracle –monestir de monjos benedictins que depenen de Montserrat, situat al municipi de Riner, al Solsonès–, organitzat per Montserrat Calduch, que és l’organista titular del Miracle. El cicle es va iniciar l’any 1994 amb el P. Daniel Codina, que aleshores residia al mateix santuari del Miracle. El cicle actual a l’estiu consta de quatre concerts –sempre en diumenge–, dos de cambra i dos d’orgue, aquests darrers inserits alhora en el marc de dos festivals d’orgue.

El primer concert tindrà lloc el proper diumenge 13 de juliol (18 h) amb l’actuació de la violoncel·lista russa fincada a Catalunya Svetlana Tovstukha i el pianista Luiz Gonzalo-Carvalho, amb obres d’Strauss i Rakhmàninov. El 20 de juliol (13 h) hi haurà el primer concert d’orgue amb l’organista andorrà Ignacio Ribas; l’orgue del Miracle data del 30 de novembre de 1593 i és el més antic que es conserva a Catalunya. El concert forma part del cicle Els Orgues de Catalunya.

El 3 d’agost (18 h) serà el torn del baríton Lluís Sintes i el pianista Pau Damià Riera amb el programa “Clar i català”, integrat per un recull de cançons populars i fragments de sarsueles catalanes. Finalment, el dia 14 de setembre (13 h) l’orgue tornarà a sonar amb la interpretació de l’organista segovià David Lago. Aquest concert forma part del cicle Els Orgues de Ponent i del Pirineu.

Els concerts d’Svetlana Tovstukha i Luiz Gonzalo-Carvalho, i el de Lluís Sintes i Pau Damià Riera tenen un preu de 5 euros; els concerts d’orgue són d’entrada lliure. Per a més informació: www.santuarielmiracle.com/.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter