Subscriu-te

Convocat el 22è Concurs Josep Mirabent i Magrans de cant i música de cambra

El Concurs Josep Mirabent i Magrans té lloc al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges. Imatge d’un dels grups participants en l’edició de l’any passat. © Joan Escolà
El Concurs Josep Mirabent i Magrans té lloc al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges. Imatge d’un dels grups participants en l’edició de l’any passat. © Joan Escolà

El dia 3 d’octubre acaba el termini d’inscripció per a la 22a edició del Concurs Josep Mirabent i Magrans 2014, de música de cambra i cant, que tindrà lloc els dies 22 (cambra) i 23 de novembre (cant) al Saló d’Or del Palau Maricel de Sitges. Les proves seran obertes al públic.

El Concurs és organitzat per la família Mirabent i Magrans –creat l’any 1993 en memòria de Josep Mirabent i Magrans, fundador de Joventuts Musicals de Sitges– i l’Associació Concertante, amb la finalitat d’ajudar a la formació de joves músics.

Hi poden participar intèrprets de música clàssica de totes les nacionalitats, amb un edat màxima de 35 anys (el dia del concurs) per als participants de la modalitat de cant, i una mitjana d’edat de 30 anys (el dia del concurs) per als components de les formacions de cambra –s’entén per formació de cambra qualsevol conjunt amb un mínim de dos intèrprets–; no hi podran participar els guanyadors del primer premi d’edicions anteriors.

Les formacions de cambra han de presentar un repertori d’obres de tres estils diferents, amb una durada màxima de 20 minuts. Per la seva banda, els intèrprets de cant hauran de cantar en un mínim de tres idiomes i presentar un repertori de diferents estils, amb una durada màxima de 12 minuts; així mateix, hauran de portar el pianista o conjunt instrumental acompanyant.

S’atorgaran tres premis per modalitat: 3.000, 2.000 i 1.000 euros, més un premi concedit per la Fundació Mas i Mas –en forma de concert en el cicle 30 Minuts de Música la temporada 2015– i un premi concedit per Joventuts Musicals de Sitges –en forma de concert la temporada 2015, a Sitges–; la modalitat de cambra afegeix un premi concedit per l’Associació Musical Eduard Toldrà, que seleccionarà un instrumentista per a un concert com a solista de la Camerata Eduard Toldrà, la temporada 2015. Els guanyadors del primer i segon premis de cada modalitat es comprometen a realitzar un concert gratuït per a l’Associació Concertante en la data que s’acordi.

El jurat de la modalitat de cambra estarà format per Salvador Brotons, Edmon Colomer, Assunto Nese, Alba Ventura i Jorge de Persia; el jurat de la modalitat de cant estarà integrat per Carme Bustamante, Raúl Giménez, Roger Alier, Miquel Lerín i Mercedes Conde Pons.

Més informació i bases completes a: www.concursmirabent.com.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter