Subscriu-te

Convocatòria de la Beca Bach 2015 per a la promoció de joves cantants

BZM

La Beca Bach, creada per la Fundació Bach Zum Mitsingen (BZM), té com a finalitat col·laborar en la formació de joves cantants solistes i donar-los a conèixer en l’execució de la música vocal de J. S. Bach, concretament en les cantates per a solistes. La Fundació BZM té la voluntat de becar anualment quatres solistes (soprano, contralt, tenor i baix baríton), amb una dotació econòmica de 1.000 euros, beca que va lligada a tres concerts a la ciutat de Barcelona durant el 2015. Els candidats han de tenir entre 18 i 35 anys complerts abans de l’1 de gener de 2015. El període d’inscripció acaba el 28 de gener de 2015.

La Beca Bach ofereix també una oportunitat de formació en col·laboració amb reconeguts músics professionals. Aquest 2015 els organitzadors compten amb la participació de la soprano Katharine Fuge, que donarà una masterclass exclusiva per als becats i compartirà amb ells un concert. Tots els concerts seran acompanyats per la BZM Ensemble, formada per músics amb una llarga experiència en la interpretació amb instruments barrocs i criteris històrics.

Les activitats previstes per als becats durant l’any 2015 són les interpretacions de les cantates BWV 42: Am Abend aber desselbigen Sabbatas, juntament amb una masterclass i el concert compartit amb Katharine Fuge (10 i 11 d’abril); BWV 45: Ärgre dich, o Seele, nicht, dins la programació del Festival Bachcelona 2015 (25 i 26 de juliol ), i BWV 5: Wo soll ich fliehen hin, en el marc de l’Acadèmia Bach d’Ais de Provença (10 i 11 d’octubre).

Els perceptors de la Beca Bach hauran d’estar disponibles per participar en totes les activitats programades durant l’any 2015 descrites anteriorment i en els dos assajos previs (l’un amb pianista corepetidor i l’altre amb la BZM Ensemble), les dates dels quals es pactaran amb els becats. En cas que alguna de les cantates no tingués cap ària per a alguna de les veus solistes, s’hi afegirà una ària d’alguna altra obra, per tal que tots els becats tinguin un paper destacat en cadascun dels concerts programats. La Fundació BZM es compromet a fer-ne la difusió adient perquè la Beca Bach serveixi de plataforma de promoció per als joves talents del cant.

Un cop acabat el període d’inscripció, els organitzadors faran una primera selecció dels aspirants, basada en l’anàlisi de la documentació presentada (currículum i enregistrament recent) i escolliran aquells aspirants admesos a la fase següent; aquesta decisió serà inapel·lable. Els candidats a la Beca Bach que hagin superat la primera selecció s’hauran de presentar a les audicions i entrevistes que tindran lloc el 19 i el 26 de febrer de 2015 a Barcelona (el lloc i l’horari de les audicions i entrevistes seran comunicats als candidats per correu electrònic a l’adreça que hagin facilitat en la inscripció).

Es poden consultar les bases de la beca, les obres que cal preparar per a la selecció i les cantates que realitzaran, aquí.

Descarregar PDF

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter