Subscriu-te

Convocatòria del 27è Concurs Paper de Música de Capellades

paper de música-capellades

Paper de Música de Capellades convoca la 27a edició del Concurs Internacional d’interpretació adreçat a solistes i a grups de cambra instrumentals i/o vocals, amb la finalitat de promoure la presència de joves músics als festivals i cicles de concerts de Catalunya. El premi consisteix en la promoció del guanyador, per mitjà dels organitzadors corresponents, que li oferiran la participació en un mínim de 10 concerts remunerats, tot reservant-li el concert de primavera de l’any vinent a la Sala Paper de Música de Capellades (Anoia). A criteri del Comitè Assessor, algun dels finalistes també podran ser promoguts. Així mateix, el guanyador rebrà com a premi utilitzar les instal·lacions i serveis tècnics de Paper de Música per fer-hi un enregistrament; i s’atorgarà a uns dels concursants el Premi Especial Hotel Santa Marta de Lloret de Mar, consistent en un concert remunerat en aquest establiment. El Trio Pedrell (guanyador del 2013), el Bushakevitz Duo (guanyador el 2014) i el Cosmos Quartet (finalista el 2014) van actuar en un total de dotze concerts durant el 2015.

El límit d’edat dels concursants és de 25 anys per a solistes i de 28 anys de mitjana per a les formacions de cambra. En el cas dels cantants, tant solistes com en formacions de cambra, s’amplia a 30 anys. L’edat que prevaldrà serà la que es tingui en el moment del Concurs. El jurat –format per Antoni Ros Marbà, Benet Casablancas, Ieva Graubina, Albert Gumí, Francisco Poyato i Ofèlia Sala– valorarà tant la qualitat de la interpretació com la qualitat compositiva de les obres interpretades en el concurs.

La primera prova tindrà lloc el 30 d’abril i la final el dia 1 de maig, a la Sala Paper de Música. La data límit d’inscripció és el 18 abril. Es poden consultar les beses completes de la convocatòria aquí.

Paper de Música és una iniciativa que va començar la tardor del 1988, amb el doble objectiu d’acostar la música als pobles i d’ajudar a promoure els joves intèrprets. Aquests dos eixos continuen animant la seva activitat actual. L’any 1999 es va convertir en Fundació Privada Paper de Música, fet que suposà el reconeixement institucional de l’entitat. L’any 1991 es va convocar el I Concurs per a la Promoció de Joves Intèrprets, esdevingut Concurs Internacional Paper de Música de Capellades a partir de l’any 2009. El mateix 1991 es va inaugurar la Sala Paper de Música, cosa que va permetre ampliar l’oferta de concerts i celebrar-n’hi regularment al llarg de l’any. Així mateix, a la sala es duen a terme altres manifestacions culturals.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter