Subscriu-te

El Festival de Peralada celebra el 30è aniversari amb una nova producció de ‘Turandot’

Perico Pastor i Mario Gas en la presentació de la nova producció de Turandot del 30è Festival de Peralada, el 27 de gener passat. © Shooting / Miquel González
Perico Pastor i Mario Gas en la presentació de la nova producció de Turandot del 30è Festival de Peralada, el 27 de gener passat. © Shooting / Miquel González

A final de gener passat es va anunciar que el Festival Castell de Peralada presentarà en l’edició d’enguany, la del trentè aniversari, l’òpera Turandot de Puccini en una producció pròpia, amb direcció escènica de Mario Gas i escenografia de Paco Azorín. Turandot, que es podrà veure els dies 6 i 8 d’agost, serà la tercera producció operística pròpia del Festival, que s’afegeix a grans títols com Andrea Chénier de Giordano, estrenada l’any 2014, i Otello de Verdi, estrenada el 2015, i ambdues construïdes als tallers del Festival que té a l’Alt Empordà. Aquests són espectacles que reafirmen el Festival en la seva capacitat de producció en el camp de l’òpera internacional; igualment, el Festival es consolida fent noves aportacions que engrandeixen el món cultural i demostren la seva passió pel gènere.

L’amor, la ràbia i la passió amorosa, la sensualitat, la màgia, la mort, les emocions, les contradiccions i un contingut musical excepcional fan que el Festival hagi escollit aquesta òpera per celebrar el seu trentè aniversari. A Peralada, doncs, es podrà veure una Turandot amb lectura actual, un espectacle contemporani i essencialment puccinià. El treball conjunt de Gas i Azorín portarà de ben segur una òpera de gran qualitat artística.

Peralada_Turandot_cartell

Com ja és habitual, el Festival presentarà aquesta òpera amb grans veus del panorama líric internacional: la soprano Iréne Theorin (Turandot), Roberto Aronica (Calaf) i Maria Katzarava (Liù). Al fossat, la música serà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida pel mestre Giampaolo Bisanti. Les veus d’Andrea Mastroni, Francisco Vas, Manel Esteve Madrid, Vicenç Esteve Madrid, juntament amb el Cor Intermezzo, encapçalat per José Luis Basso com a director convidat, completen la resta del repartiment.

El cartell del 30è Festival Castell de Peralada és obra de l’artista català Perico Pastor. Amb una llarga trajectòria arreu del món exposant i publicant les seves il·lustracions i quadres, Pastor ha dissenyat el cartell del Festival inspirant-se en el personatge de la princesa Turandot, en el seu temperament i en la seva història. En el cartell domina el vermell, que és el color del vestit de Turandot i també el de la passió i de la sang, però a la vegada, per a Perico no hi pot faltar l’or, que mostra el seu caràcter fred en l’amor però amb un temperament volcànic. Segons l’artista, “Turandot més aviat liquida la seva passió pel costat de la fulla d’afaitar i de la sang que no per l’altre”. Podeu veure aquí el vídeo de presentació d’aquesta producció.

Les entrades per a aquest espectacle, a un preu de 60 a 190 euros, ja són a la venda al web del Festival: www.festivalperalada.com.

Descarregar PDF
Twitter feed is not available at the moment.
Segueix-nos a Twitter